MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Вступні застереження до постійного моніторингу законопроектної діяльності Верховної Ради України ІХ скликання

25.09.2019   
Ігор Усенко, Євген Ромінський
ХПГ продовжує тижневий моніторинг законопроектної діяльності парламенту спільно з науковцями Інтистуту держави і права імені В.М. Корецького НАН України. Подаємо загальні коментарі до формату моніторингу.

Харківська правозахисна група у співпраці з правознавцями Інституту держави і права імені В. М. Корецького НАН України продовжує систематичні огляди законопроектів, зареєстрованих у Верховній Раді України. Кожний тижневий огляд передбачає короткий виклад мети і найпринциповіших положень проектів та думки експертів щодо актуальності, юридичної визначеності та коректності цих проектів. Експерти будуть звертати особливу увагу на можливі корупційні ризики, антидемократичні тенденції і прояви популізму в поданих ініціативах. Популістськими без додаткової аргументації в кожному конкретному випадку автори оглядів вважають проекти, які водночас з прагненням досягнення соціально привабливої мети характеризуються хоча б однією з таких ознак: суперечать загальноприйнятим правовим принципам, не містять належного фінансового обґрунтування, не пропонують конкретного організаційно-правового механізму реалізації пропозицій проекту з покладанням на Уряд або інші державні органи обов’язку розробити такі механізми. Як правило, подається інформація (якщо вона є) про висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України (ГНЕУ) щодо проекту, зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України (ГЮУ) перед другим читанням та відомості про стан розгляду проекту на час підготовки огляду.

В огляди не включаються проекти процедурних постанов, пов’язаних із прийняттям за основу, відхиленням або поверненням на доопрацювання окремих законопроектів, створенням депутатських робочих груп тощо. Також, за поодинокими винятками, не розглядаються проекти щодо призначення позачергових місцевих виборів, перейменування населених пунктів, запровадження податкових пільг, внесення змін до бюджету, проекти, що місять лише незначні «технічні» редакційні зміни, деякі проекти постанов індивідуального характеру тощо.

Проекти великого обсягу, які не можна належно проаналізувати в стислому огляді, розглядаються здебільшого в межах інформації, поданої у відповідних пояснювальних записках. Не аналізуються по суті і проекти, які повністю або значною мірою дублюють уже прокоментовані попередні проекти (з посиланням на номери відповідних «Бюлетенів» для проектів VIII скликання і «Оглядів» для проектів ІХ скликання). Деякі менш важливі, на нашу думку, проекти згадуються, але не коментуються з тим, щоб читачі могли самостійно ознайомитися з ними. Стисла інформація оглядів має доповнюватися регулярним докладним аналізом експертами ХПГ окремих резонансних законопроектів.

 Поділитися