MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Росія має скасувати заборону Меджлісу – ООН

30.09.2019   
ХПГ-інформ
Міжнародний суд ООН ще у 2017 році ухвалив рішення про те, що Росія не може обмежувати представницькі органи кримських татар.

Моніторингова місія ООН з прав людини закликала Росію скасувати заборону Меджлісу, представницького органу кримських татар. Відповідне рішення Міжнародного суду ООН було ухвалено ще два роки тому.

Навесні 2017 року Міжнародний суд ООН, розглядаючи позов України проти Росії, ухвалив постанову, в якій зобов’язав Російську Федерацію утриматися від накладання нових та застосування старих обмежень на права кримських татар мати власні представницькі інститути, зокрема Меджліс.

Нагадаємо, 26 квітня 2016 року контрольований окупаційною владою Верховний суд Криму визнав Меджліс терористичною організацією і заборонив його діяльність. 29 вересня того ж року Верховний Суд РФ залишив це рішення в силі. Це позбавило корінний народ Криму представницького органу.

Тим часом, за повідомленням видання «Крим.Реалії», у п’ятницю 27 вересня правоохоронні органи окупаційної влади Криму провели обшуки у голови Судакського регіонального Меджліса кримських татар Ільвера Аметова. Поміж іншого, силовики забрали у нього посвідчення члена Меджлісу: мовляв, «для експертизи».

 Поділитися