MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Донбасі незаконно позбавлено волі 245 людей

25.10.2019   
ХПГ-інформ
Про це повідомила Служба безпеки України на запит «Радіо Свобода». Чи сформований список осіб для обміну утримуваними особами, не повідомлено.

На Донбасі незаконно позбавлено волі 245 людей, – передає сайт «Радіо Свобода». Цю інформацію надала Служба безпеки України у відповідь на запит видання. Раніше СБУ повідомляла про 240 незаконно позбавлених волі та 257 осіб, зниклих безвісти.

За даними СБУ, робота з обміну утримуваними особами з бойовиками підтримуваних Росією угруповань «ДНР» і «ЛНР» продовжується. У СБУ наголосили, що Київ вживає необхідних організаційних та практичних заходів, спрямованих на забезпечення звільнення всіх незаконно позбавлених волі осіб, – пише «Радіо Свобода».

«Відповідні пропозиції із зазначеного приводу регулярно подаються на розгляд Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України та опрацювання із залученими в рамках Мінського формату міжнародними гуманітарними організаціями. Робота за вказаним напрямком продовжується», – зокрема мовиться у відповіді СБУ.

СБУ не відповіла на питання, чи сформований список осіб для обміну утримуваними особами з бойовиками на Донбасі.

«Радіо Свобода» нагадує, що останній масштабний обмін утримуваними особами між українською стороною і підтримуваними Росією бойовиками на Донбасі відбувся 27 грудня 2017 року. Обмін був запланований за формулою «306 на 74». Українській стороні передали 74 людини, проте одна з них вирішила залишитися на непідконтрольній українській владі території. Київ передав бойовикам 233 особи.

Нагадаємо, 12 вересня так звана ЛНР передала українській стороні 54 засуджених громадян України, які на момент окупації частини Луганської області перебували в установах виконання покарань. Передача відбулася на мосту біля міста Щастя і була вже сьомою такою акцією.

 Поділитися