MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Поліція буде регулярно звітувати про розслідування злочинів проти журналістів

26.10.2019   
Денис Волоха

У Міністерстві внутрішніх справ заявляють про готовність робити щоквартальні звіти.

За дорученням міністра Авакова його заступник Антон Геращенко та голова Нацполіції Ігор Клименко співпрацюватимуть задля «ефективного реагування на факти перешкоджання журналістській діяльності», — ідеться в пресрелізі МВС.

Під час зустрічі з головою Національної спілки журналістів Аваков пообіцяв особисто реагувати на резонансні напади на журналістів у регіонах, перелік яких підготувала НСЖУ.

У переліку, який НСЖУ передала МВС, зокрема, справа підпалу автомобіля журналіста Сергія Гузя в Кам’янському, побиття телеоператора Вадима Макарюка в Харкові, напад радикалів на агентство «Укрінформ», стрілянина по пресцентру газети «Новий день» у Херсоні, побиття журналістів у Вінниці, на Чернігівщині, Житомирщині та Одещині. 

Окремо має відбутися належне службове розслідування факту побиття фотокора Ігоря Єфімова співробітниками міліції в лютому 2014-го року.

Зазначається, що за 9 місяців 2019-го року поліція зареєструвала 158 кримінальних правопорушень [проти журналістів]. За цей час в 10 справах висунуто обвинувачення, а 156 справ вирішили закрити. Загалом залишається 260 нерозкритих злочинів проти журналістів.

Читайте також: 55 випадків фізичної агресії проти журналістів з початку року

 Поділитися