MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

ДБР завершило розслідування у справі МайдануДБР: в Ірпені російські військові використовували проти мирного населення заборонену зброю ДБР: у трьох регіонах поліцейських підозрюють у знущанні над затриманимиГрабували перехожих – ДБР повідомило про підозру трьом поліцейськимЧи маєте ви вплив на своїх підлеглих? ХПГ звертається до Міністерства юстиції, ДБР та Генерального прокурораДБР у Харкові: спілкування адвокатів зі слідчими – через УкрпоштуДБР розслідує застосування сили проти ув’язнених у Олексіївській колоніїВерховна Рада ухвалила зміни до закону про ДБРКатування онкохворої в колонії – ДБР розпочало розслідуванняВесняні лови військкоматів має розслідувати ДБРРада громадського контролю при Державному бюро розслідувань звинуватила директора ДБР Романа Трубу у зловживанняхСБУ та ДБР викрили схему отримання хабарів за посвідки на проживання для африканців

ДБР проводить обшуки у власника телеканалу ‘Прямий’

07.11.2019   
Денис Волоха
На телеканалі ‘Прямий’ заявляють, що в домівці його власника Володимира Макеєнка проводять обшуки.

На телеканалі ‘Прямий’ заявляють, що в домівці його власника Володимира Макеєнка проводять обшуки слідчі ДБР.

Як повідомляє на своєму сайті телеканал, посилаючись на власного кореспондента, додому до Макеєнка прийшов слідчий, показавши ухвалу суду й нібито відмовившись назвати правоохоронний орган, який представляє, а також який суд та в якій справі видав ухвалу про обшук.

Як стало відомо телеканалу згодом, слідчий є співробітником Державного бюро розслідувань. Загалом, повідомляє «Прямий», у помешканні Макеєнка перебувають п’ятеро правоохоронців. У квартирі знаходиться дружина Володимира Макеєнка та його адвокати.

Прессекретарка ДБР Анжеліка Іванова у коментарі для Детектора Медіа підтвердила, що правоохоронний орган здійснює слідчі дії «у рамках досудового розслідування кримінально провадження щодо операцій купівлі-продажу каналу ‘Прямий’».

У партії «Європейська солідарність» заявили, що планують «звертатися з відповідними заявами до європейських структур та міжнародних організацій», поспішивши охарактеризувати сьогоднішні події як «наступ на свободу слова».

У червні, після заяв ексрегіонала Андрія Портнова, який звинувачував Петра Порошенка в «злочинному заволодінні» телеканалом «Прямий», — ДБР відкрило кримінальне провадження. Першого липня відомство проводило на телеканалі слідчі дії, хоча спочатку його пресслужба це заперечувала.

У червні представниця «ЄС» Вікторія Сюмар заявляла, що Петро Порошенко має намір купити «Прямий», якщо в його теперішнього власника, ексдепутата та регіонала Володимира Макеєнка, «виникнуть проблеми».

 Поділитися