MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Свідоцтва про народження достатньо

21.11.2019   
ХПГ-інформ
Учора Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, що спрощує перетин лінії розмежування для дітей, які живуть на території так званих ДНР та ЛНР.

Для того, щоб потрапити з тимчасово окупованої території на підконтрольну уряду, дитині достатньо свідоцтва про народження. Згідно з попередньою версією порядку перетину лінії розмежування, особі, якій немає 16 років, був потрібен закордонний паспорт.

Учора Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, що спрощує перетин лінії розмежування для підлітків, які живуть на території так званих ДНР та ЛНР.

У Міністерстві тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб зазначають, що діти матимуть змогу перетинати лінію розмежування у супроводі усиновителів, а перелік ідентифікаційних документів розширено – додалося свідоцтво про народження та тимчасова посвідка при оформленні як внутрішнього так і закордонного паспортів.

Окрім, цього, спрощено процедуру переміщення товарів фізичними особами.

«Таке визначення як “ручна поклажа” виключено. Цей здавалося б, незначний нюанс знівелює корупційні ризики, зменшить черги та загалом спростить життя пересічних українців, що змушені жити на тимчасово окупованій території. Нові правила почнуть діяти наприкінці листопада 2019 року», – йдеться на сайті Уряду.

Нагадаємо, влітку Кабмін затвердив новий порядок перетину лінії розмежування, відповідно до якого під час перетину лінії розмежування дитині необхідно було мати із собою паспорт громадянина України, або закордонний паспорт, або тимчасове посвідчення громадянина України чи проїзний документ дитини. Таке нововведення не підтримали правозахисники, адже отримання закордонного паспорта – довга і недешева процедура. Тому початок дії нового порядку відклали до 29 листопада.

 

 Поділитися