MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

РФ: Тиск на ПЦ «Меморіал» триває

06.12.2019   
ХПГ-інформ
Роскомнагляд склав два протоколи на правозахисний центр і голову Ради організації Олександра Черкасова за відсутність маркування після звернення приватної особи. Це вже сьомий и восьмий такі протоколи.

5 грудня Роскомнадзор[1] виписав на Правозахисний центр «Меморіял» і голову Ради організації Олександра Черкасова ще два протоколи за ч. 2 ст. 19.34 КоАП[2] – за відсутність маркування на сторінці інструкції «Незаконний профілактичний облік громадян в органах внутрішніх справ Північного Кавказу: як захистити свої права».

Інформацію про «правопорушення» передав через сайт Роскомнагляду такий собі Андрій Шувалов 12 листопада. Усі попередні протоколи Роскомнагляд виписував на «меморіяльські» організації після звернення Управляння ФСБ по Інгушетії.

«Відеофіксацію» порушення здійснили 25 листопада начальник відділу контролю і нагляду у сфері комунікацій Управління Роскомнагляду по Центральному федеральному округу А. Матюніна та консультант відділу контролю і нагляду у сфері масових комунікацій Управління Є. Івлєв.

• Раніше Роскомнагляд уже виписав на ПЦ «Меморіял» шість протоколів (по одному на організацію і посадову особу) – за сторінку інгуського представництва організації у фейсбуку, сторінки організації в соцмережах «ВКонтакте» і «Твітер».

• Загалом на Міжнародний Меморіял і ПЦ «Меморіял» виписано 22 протоколи, 11 із яких розглянуто.

• Сума штрафів уже сягнула 2 млн 300 тис. рублів.


[1] Роскомнагляд – Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій).

[2] Кодекс Російської Федерації про адміністративні правопорушення.

 Поділитися