MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Побитий громадський активіст і волонтер Артем Мирошниченко помер

06.12.2019   
За інформацією поліції 29 листопада на чоловіка напали двоє неповнолітніх спортсменів. Кажуть, хотіли перевірити свої навички боротьби.

За інформацією поліції 29 листопада на чоловіка напали двоє неповнолітніх спортсменів. Хотіли перевірити свої навички боротьби.

Непритомного чоловіка знайшли недалеко від його будинку в Бахмуті 29 листопада. Йому зробили складну операцію, але він впав у кому. Сьогодні про смерть Артема Мирошниченка повідомив на своїй сторінці у фейсбуці його брат Сергій. 

Поліція затримала підозрюваних вже наступного дня. Ними виявилися двоє підлітків-спортсменів. Ярослав Меженний, виконуючий обов’язки начальника відділку поліції Бахмута, на пресконференції розповів, що за версією слідства нападники не знали Артема, а зачепили тому, що були нетверезі. Бив лише один із них, інший – просто дивився. Агресію підліток пояснює так: «Хотів перевірити своїх навички боротьби». Йому 16 років, він професійно займається боксом та змішаними єдиноборствами. Коли Артем упав, «спортсмен» бив його ногами, сказав Ярослав Меженний. Потім нападник спробував підвести і перетягнути чоловіка, а коли йому це не вдалося, кинув побитого головою об бетонну плиту. 

Брат Артема Сергій не вірить у версію поліції. У коментарі «Радіо Свобода» він заявив: «Те, що поліція каже, що це була випадковість, не те місце, не той час, я цьому не дуже вірю. Все це було зроблено через проукраїнські позиції. Така ситуація у нас в місті: її трохи розкачують і перевіряють нас». 

Сергій та Артем Мирошниченки з 2014 року допомагали українській армії – під час окупації передавали своїм інформацію про противника, вночі зривали з будівель деенерівські прапори. Коли місто звільнили, Артем був волонтером у шпиталі, плів сітки для військових.

2 грудня Артемівський міськрайонний суд Донецької області обрав запобіжний захід одному з імовірних нападників на Артема Мирошниченка – домашній арешт. 


Згідно з інформацією Центру громадянських свобод, у 2019 році сталося більше 70 випадків переслідування активістів. Серед них  – напади, погрози, незаконні стеження, відкриття сфабрикованих проваджень.

 Поділитися