MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Балух і Карпюк працюватимуть при офісу омбудсмана

10.12.2019   
Денис Волоха
Колишні політв’язні Володимир Балух та Микола Карпюк будуть займатися проблемами катувань у місцях несвободи.

Колишні політв’язні Володимир Балух та Микола Карпюк будуть займатися проблемами катувань у місцях несвободи.

Сьогодні на сторінці уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової з'явилося повідомлення про те, що Карпюка та Балуха збираються призначити до експертних рад при офісові омбудсмана.

«Хочу зазначити, що найближчим часом Миколу Карпюка, який очолює громадську організацію ‘Український центр запобігання катувань’ моїм наказом буде призначено членом Експертної ради при Уповноваженому ВРУ з прав людини, а Володимир Балух увійде до Координаційної ради з питань реалізації національного превентивного механізму при Уповноваженому», — ідеться в повідомленні.

Окрім цього, «Український центр запобігання катувань» підписав з офісом омбудсмана Меморандум про співпрацю щодо попередження катувань людей у місцях несвободи та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання.

Денісова та експолітв’язні запланували спільний моніторинговий візит до Лук’янівського СІЗО.

Кримського фермера Володимира Балуха почала переслідувати російська окупаційна адміністрація через український прапор, який був піднятий над його домом із грудня 2013-го року.

Українець Микола Карпюк був затриманий у березні 2014-го року під час в’їзду до Росії. За нібито скоєні злочини проти Російської Федерації під час Чеченської війни його засудили до 22-х із половиною років ув’язнення.

Обидва політв’язні були звільнені під час вересневого обміну заручниками та військовополоненими між Україною та Російською Федерацією.

 Поділитися