MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Крим: Олегові Приходьку висунули нове обвинуваченняКрим: Олега Приходька залишили під вартоюКрим: Олегу Приходьку поставили обвинуваченняКрим: Олега Приходька арештували на два місяціКрим: Силовики затримали проукраїнського активістаРФ: кримського блогера Нарімана Мемедемінова засудили на два з половиною рокиРФ: Суд не взяв до уваги порушення права на захист громадського журналіста МемедеміноваКрим останнім часом (21.08.–30.08.2018)Крим: Олександра Стешенка засудили до 2 років позбавлення воліКрим останнім часом (15.05.–22.05.2018)До 74-ої річниці депортації кримських татарКрим останнім часом (25.04.–14.05.2018)Крим останніми днями (12.04.–25.04.2018)Крим останніми днями (03.04.–11.04.2018)Крим останніми днями (26.03–02.04.2018)Крим останніми днями (19.03.–26.03.2018)Крим останніми днями (08.03.–16.03.2018)Крим останніми днями (01.03.–06.03.2018)Фігуранти ялтинської справи «Хізб ут-Тахрір» – політв’язніКрим останніми днями (14.02.–19.02.2018)

Крим: Приходька обвинуватили у підготовці підриву консульства РФ у Львові

06.02.2020   
ХПГ-інформ
Також підконтрольний Кремлю суд продовжив проукраїнському активістові термін тримання під вартою.

Учора, 5 лютого, підконтрольний московській владі Київський районний суд Сімферополя продовжив Олегові Приходьку запобіжний захід – проукраїнський активіст перебуватиме під вартою до 10 квітня 2020 року, – повідомляє сайт проєкту «Крым.Реалии».

Олег Приходько (фото: krymr.org, RFE/RL)

«Сторона захисту клопотала про те, щоби змінити Олегові Аркадійовичу запобіжний захід на домовий арешт. Однак, за версією слідства, він може продовжить займатися злочинною діяльністю. Разом із тим, що його процесуальний статус на даний момент – обвинувачений і його вина ще не доведена», – цитують «Крым.Реалии» адвоката Назіма Шеїхмамбетова.

Стало відомо, що Приходьку висунули нове обвинувачення – планування підриву будівлі генерального консульства РФ у Львові (ч. 1 ст. 205 КК РФ).

Також суддя ухвалив окрему постанову щодо російської прокуратури Криму і зобов’язав перевірити, чи справді Приходьку підкинули вибухівку.

«Під час процесу Олег Аркадійович заявив про те, що йму були підкинуті в гараж елементи вибухівки. Треба віддати належне судді, він у своїй постанові взяв це до уваги й ухвалив окрему постанову на адресу прокуратури для проведення відповідної перевірки. Особисто в моїй практиці це – вперше, коли суддя звернув увагу. Сподіваємося, що дана перевірка буде проведена і будуть притягнуті до відповідальности ті, хто причетний до даної фабрикації», – сказав адвокат.


Нагадаємо, українського активіста Олега Приходька затримали в окупованому Росією Криму 9 жовтня. Під час хатнього трусу російські силовики вилучили кримськотатарський та червоно-чорний прапори.

«Вони обшукували все, вительбушили всі шафи, вилучили кримськотатарський прапор, червоно-чорний прапор, два ноутбуки, телефон, ну, і дрібницями витребеньки. А потім знайшли вибухівку», – розповіла дружина активіста Любов Приходько, яка проходить у справі як свідок.

10 жовтня підконтрольний московський владі Київський районний суд Сімферополя заарештував Приходька на два місяці.

28 жовтня ФСБ РФ поставила Приходьку обвинувачення в підготовці теракту та незаконному виготовленні вибухових речовин.

Раніше, 8 лютого 2019 року, ФСБ трусила хату Олега Приходька в селі Ореховому Сакського району. Силовики вилучили тоді українську символіку, прапори ВО «Свобода», червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку та компактдиски. Після трусу Приходька відвезли до Сімферополя на допит, на якому розпитували про його діяльність і зв’язки на т. зв. материковій частині України. У червні 2016 року російські силовики затримували активіста через українські номерні знаки на авті.

16 січня стало відомо, що Приходьку висунули нове обвинувачення – у «незаконних придбанні, переданні, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухових речовин або вибухових пристроїв».

За інформацією адвоката Назіма Шеїхмамбетова, Приходька утримують у спецблоці СІЗО Сімферополя.

 Поділитися