MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим: Ферат Сайфуллаєв звільнився з російської колонії

31.03.2020   
ХПГ-інформ
Третій фігурант севастопольської «справи Хізб ут-Тахрір» відбув весь термін. Раніше повідомлялося про звільнення севастопольців Рустема Ваїтова і Нурі Примова.

Ферат Сайфуллаєв, третій фігурант севастопольської «справи Хізб ут-Тахрір», звільнився з російського ув’язнення. Про це повідомив адвокат Едем Семедляєв, – передає сайт проєкту «Крым.Реалии».

Адвокат Едем Семедляєв і Ферат Сайфуллаєв (фото: «Кримська солідарність»)


Сайфуллаєв, обвинувачений в «участі в діяльності терористичної організації (ч. 2 ст. 205.5 КК РФ), провину не визнав і від свідкування відмовився згідно зі ст. 51 Конституції РФ. У вересні 2016 року Сайфуллаєва засуджено до 5 років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Сайфуллаєв вийшов на волю з виправної колонії в місті Омутнінську (Кіровська область РФ), відбувши весь термін.

Нагадаємо, у січні цього року на волю вийшов Рустем Ваїтов – перший з кримських в’язнів, заарештованих після окупації півострова. Також у січні звільнився Нурі Примов. Як і Сайфуллаєв, Ваїтов і Примов – фігуранти севастопольської «справи Хізб ут-Тахрір», які так само були засуджені до 5 років колонії загального режиму.


Міжнародна ісламська політична організація «Хізб ут-Тахрір» називає своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн у ісламськім халіфаті, але відкидає терористичні засоби досягнення цього. Верховний суд Російської Федерації заборонив «Хізб ут-Тахрір» у 2003 році, занісши до списку з 15 об’єднань, названих «терористичними».

Захисники заарештованих і засуджених у «справі Хізб ут-Тахрір» кримчан вважають їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

 Поділитися