MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Психологічний стартап харківських студентів залучив майже мільйон гривень інвестицій, перемігши у двох конкурсах

25.06.2020   
Денис Волоха
Команді AI-бота для отримання психологічної допомоги Elomia вдалося залучити $25 000 від державного стартап-фонду USF та 250 000 ₴ від інвестгрупи CIG.

Команді AI-бота для отримання психологічної допомоги Elomia вдалося залучити $25 000 від державного стартап-фонду USF та 250 000 ₴ від інвестгрупи CIG.

Учора та позавчора відбувався відбір переможців у конкурсах від двох інвестиційних фондів.

Ukrainian Startup Fund — державний інвестфонд, заснований за ініціативи тодішнього прем'єра Гройсмана. Українські стартапи можуть узяти участь у конкурсі і отримати 25 або 50 тисяч доларів на розвиток своєї ідеї.

Психологічному боту Еломія вдалося отримати необхідну кількість балів у день презентації сьомої хвилі проектів. Тепер стартап отримає 25 тисяч доларів для розвитку. Прохідні бали також отримали Iziviz — дрон для інспектування важкодоступних місць у великих будівлях, RunAn — спортивний трекер, який контролює техніку бігу, знижуючи травматичність, застосунок Bicovery, який моніторить стан біполярної людини, а також два інших проекти.

Elomia створили двоє студентів Харківського політехнічного інституту — Тарас Погребняк та Михайло Маркевич. Бот для месенджера Facebook працює на основі нейромережі, яка навчається з допомогою професійних психологів.

Наступного дня після виступу на конкурсі від USF, Elomia вдалося залучити ще 250 000 гривень від Chernovetskyi Investment Group, яка проводила свій конкурс стартапів на базі харківського політеху. Стартап розділив перемогу з проектом ХПІ із випуску «хайтек» цегли з металічним покриттям «Space Ceramic». 

«Ці гроші допоможуть нам досягти кінцевих результатів для наступного раунду інвестицій, — говорить CEO Elomia Тарас Погребняк. — Ми вже ведемо перемовини з кількома компаніями, як тільки досягнемо $5 000 прибутку на місяць — я думаю, нам одразу дадуть великий чек».

Тарас підкреслює глобальність своєї ідеї та говорить, що компанія продовжує отримувати пропозиції від великих інвесторів.

«Я бачу майбутнє, у якому через 30 років усі люди, а не лише 4%, отримують базову психологічну допомогу онлайн і звертаються до психолога лише в крайньому разі. Нейросітка навчиться розуміти психологію людини краще за саму людину. Ми збираємося стати першим кроком до цього майбутнього, тому нам потрібно не просто багато грошей, а дуже багато грошей.

Гарна новина для інвесторів у тому, що там, де такий великий social impact, як у нас, — там можна заробити ще більше. Тому продовжуємо отримувати пропозиції випити кави щодня», —  зазначає 20-річний виконавчий директор стартапу.

Із залучених за минулі два дні інвестицій доведеться сплатити 18% податку з доходів та військовий збір 1,5%.

Детально про те, як працює Elomia, та про історію створення компанії читайте в матеріалі ХПГ.

 Поділитися