MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Бойовики знову заарештували Григорія Сінченка

30.06.2020   
ХПГ-інформ
У травні цього року українцеві вдалося втекти з полону. Спецслужби «ДНР» оголосили втікача в розшук «за скоєння тяжкого злочину».

Бойовики на Донбасі знову схопили Григорія Сінченка, якому у травні цього року вдалося втекти з полону. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на мати бранця Тетяну Гулевську.

«Григорія схопили у понеділок, 29 червня. Таку інформацію надав наш адвокат, який перебуває в Донецьку. За його даними, мого сина зараз утримують на території місцевого ІТТ, але точної інформації про його місцезнаходження немає», – розповіла виданню Тетяна Гулевська.

Повідомляється також, що тиждень тому бойовики затримали сестру Григорія Ольгу. Як каже Гулевська, дівчину допитували, адже думали, що вона щось знає про брата. Проте на зв’язок він виходив лише з матір’ю.

«Ми переживали, що Григорія могли навіть убити. Але насправді він дивом утік. Декілька разів телефонував мені – просив допомогти з поверненням на мирну частину країни. У вівторок, 30 червня, йому мали б передати речі, необхідні для повернення, проте напередодні сина знову схопили. Ми боїмося, що йому загрожує фізична розправа та чергові тортури», – каже жінка.

Цього разу Григорій заарештований утретє. Вперше українець був затриманий 2 грудня 2016 року за обвинуваченням у партизанській діяльності, незаконному зберіганні зброї, підриві вежі оператора мобільного зв’язку. У грудні 2017 року Григорій був переданий на контрольовану українським урядом територію під час обміну полоненими.

У полоні Григорія Сінченка жорстоко катували. За словами Тетяни Гулевської, його підвішували до стелі за викручені руки, душили, застосовували електричний струм. Під час побиття розірвалася легеня.

Після звільнення Григорій вирішив повернутися на окуповану територію, щоби помститися катам, але знову був затриманий. Про його долю нічого не було відомо.

Минулого року так звані спецслужби «ДНР» заарештували Григорія вдруге.

 Поділитися