MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

За кордон – із підробними документами

08.09.2020   
ХПГ-інформ
У Хмельницькому правоохоронці затримали трьох осіб, які «працевлаштовували» співвітчизників у Європейському Союзі.  

У Хмельницькому правоохоронці затримали трьох осіб, які «працевлаштовували» співвітчизників у Європейському Союзі. Частина їхніх клієнтів за кордоном потрапляла за ґрати.

 

«Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, спільно зі слідчими СУ ГУНП в Хмельницькій області, за сприяння колег з УСБУ та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили трьох осіб, які під прикриттям туристичної фірми займались шахрайством з працевлаштуванням за кордоном», – йдеться у повідомленні на сайті Національної Поліції. 

Чоловік і дві жінки створили фірму, яка нібито допомагала знайти роботу у країнах Євросоюзу. При цьому організацію вони ніде не зареєстрували і надавати такі послуги не мали права. Усі без винятку клієнти були зобов'язані купувати у фірми підроблені ID-картки, буцімто для легалізації в Європі.   

«Виготовленням фальшивих карток займався 23-річний мешканець м. Чернівці, який в подальшому передавав їх у Хмельницький через одну із служб доставки вантажів», – розповідають правоохоронці.

Усі «послуги з працевлаштування» коштували 200 євро. Із фальшивими документами клієнти фірми виїжджали за кордон, але там не знаходили обіцяних робочих місць. «Коли місцеві правоохоронці виявляли у них підроблені ID-карти, у потерпілих починалися проблеми із законом. А декого з них представники правоохоронних органів іноземних держав навіть притягували до відповідальності, тимчасово позбавляючи волі», – повідомляє поліція. 

 Поділитися