MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Всесвітня продовольча програма – лауреат Нобелівської премії миру

09.10.2020   
ХПГ-інформ

Організацію відзначили за її боротьбу проти голоду на планеті. Всесвітня продовольча програма є структурним підрозділом ООН.

Нобелівський комітет нагородив програму премією миру «за зусилля у боротьбі з голодом, за внесок у поліпшення умов для миру в конфліктних зонах та за дії як рушійної сили у намаганні запобігти використанню голоду у якості зброї під час війни».

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН – це спеціалізоване агентство, що координує міжнародну діяльність з метою подолання голоду. ЇЇ мета – досягти продовольчої безпеки для людства і забезпечити регулярний доступ людей до якісної їжі у достатньому обсязі.

Раніше премію вже отримували організації, громадські рухи і навіть державні утворення. Так, у 2017 році лауреатом стала Міжнародна компанія із заборони ядерної зброї, у 2013 – Організація із заборони хімічної зброї. А роком раніше – Європейський Союз. Цього року серед імовірних переможців букмекери називали Всесвітню організацію охорони здоров’я та шведську еко-активістку Ґрету Тунберґ.

 Поділитися