MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Працюй безпечно! У Харкові відкрилася виставка, присвячена попередженню трудового рабства

11.10.2020   
Георгій Кобзар

У Харкові з 8 жовтня працює інформаційна виставка «Очікування Vs Реальність», спрямована на попередження трудової експлуатації як торгівлі людьми*.

Просто неба – перед фонтаном на площі Свободи – відвідувачі мають можливість ознайомитися з 9 історіями людей, які постраждали від сучасного рабства, що допоможе усвідомити ризики торгівлі людьми. Кожне зображення на виставці має QR-код з посиланням на сайт, де можна прочитати повну історію.

Також на виставці можна отримати поради щодо того, як уникнути ситуації торгівлі людьми, подбати про себе та безпеку своїх рідних.

Метою заходу є підвищення рівня обізнаності наших громадян щодо потенційної небезпеки нелегального працевлаштування та актуальності таких понять, як торгівля людьми та експлуатація.

Виставка є частиною інформаційної кампанії, що проводиться Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Міністерством соціальної політики України, Міжнародною організацією з міграції, НУО А21-Україна для інформування людей про правила безпеки в рамках протидії торгівлі людьми.

У Харкові виставка «Очікування Vs Реальність» організована за підтримки Харківської міської організації Міжнародної організації «Жіноча громада», Департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації та Управління у справах сім’ї та молоді Харківської міської ради. Працюватиме вона до 15 жовтня.

*За даними Міжнародної організації з міграції, 93% постраждалих від торгівлі людьми українців зазнавали саме трудової експлуатації. 68% постраждалих українців – чоловіки.

Фото Юрія Чумака

 Поділитися