MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Волновасі напали на журналіста

03.11.2020   
ХПГ-інформ
Володимиру Грабовенку зламали руку і ногу, а також били по голові. Орудували битами. Напад стався 30 жовтня.

Володимиру Грабовенку зламали руку і ногу, а також били по голові. Орудували битами, повідомляє «Детектор медіа». Напад стався 30 жовтня.

Володимир Грабовенко – колишній депутат Волноваської районної ради та головний редактор газети «Народовладдя про всіх і про все». Він розповів, що неподалік від дому його атакували невідомі: «Чую в калитку стукнуло, я бігом вискочив на вулицю, дивлюсь пів цеглини лежить на вулиці біля двору, побіг у провулок. Дивлюсь, там машина стоїть і хтось ходить. Отримав удар битою. Піднявся, закрився, по руці биткою мене, потом по нозі, потім вони сіли в машину і поїхали».

Побитого Грабовенка доправили до Волноваської районної лікарні. За словами лікарів, реабілітація постраждалого триватиме кілька місяців.

На думку колег, напад пов’язаний із журналістською діяльністю Володимира Грабовенка. Проте поліція відкрила провадження за статтею 296 ККУ – хуліганство. Адвокат потерпілого з цим не згоден і наполягає на кваліфікації злочину за статтею 115 (замах на вбивство) та 345-1 (насилля щодо журналіста).


Як повідомляє Інститут масової інформації, протягом дев’яти місяців цього до суду передано лише дев’ять справ щодо насилля проти журналістів. При цьому правоохоронні органи відкрили 180 кримінальних проваджень за такі злочини.

«Фактично, кожні 4–5 днів в Україні фіксується фізична агресія проти журналістів», – зазначають у Національній спілці журналістів України.

Минулого року вбито черкаського журналіста Вадима Комарова. Невідомий розбив йому голову, завдавши трьох ударів по голові тупим металічним предметом. Слідство досі триває.

 Поділитися