MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Дяківецькому будинку для людей похилого віку порушують права людини – монітори Офісу Обудсмана

11.11.2020   
ХПГ-інформ
Пролежні та необрізані нігті у підопічних, бруд, неприємний запах, рукомийники без води – про ситуацію у Дяківецькому стаціонарному відділенні постійного або тимчасового проживання повідомляють в Офісі Омбудсмана.

Пролежні та необрізані нігті у підопічних, бруд, неприємний запах, рукомийники без води – така ситуація у Дяківецькому стаціонарному відділенні постійного або тимчасового проживання Територіального центру соціального обслуговування Літинського району Вінницької області. Про це заявляють в Офісі Омбудсмана.

Фото: телеграм-канал Офісу Омбудсмана


«Право на достатній життєвий рівень, медичну допомогу та виконання зобов’язань за договором про надання соціальних послуг у повному обсязі адміністрацією терцентру не забезпечено», – йдеться у повідомленні. У закладі постійно проживають 22 людини. Їх обслуговують 16 осіб. Підопічні можуть користуватися однією душовою кабіною та двома санвузлами. «Попри те, що заклад обладнаний водопроводом у санітарному вузлі вода підключена лише до унітазів та душу, в умивальниках води немає, не забезпечено приватності при здійсненні санітарно-гігієнічних процедур – немає відповідних ширм, вікна санвузла не заклеєні матованою плівкою», – зазначають монітори.

У закладі немає радіо, телевізор поламаний. Мешканці скаржаться на те, що їм не лікують зуби, а ліки та памперси доводиться купувати власним коштом. У однієї з жінок монітори помітили необроблені пролежні. У багатьох – необрізані нігті. Чоловіків очевидно давно не голили.

Крім того, у кімнатах темно та неприбрано, над залишками їжі літають мухи. Меблів недостатньо, немає ані шаф, ані столів – лише ліжка і тумбочки, та й ті – старі. Постільна білизна, рушники, одяг також потебують заміни. На кухні монітори виявили немарковані продукти, а в медичному кабінеті – ліки, термін придатності яких давно сплив.

 Поділитися