MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Емігрантські мемуари про революцію 1917 року тепер у відкритому доступі

03.12.2020   
ХПГ-інформ
Колумбійський університет у Нью-Йорку виклав у відкритий доступ записи усних спогадів учасників революційних подій 1917 року та громадянської війни в Росії. Спогади записані співробітниками Радіо Свобода у 60-і роки минулого століття.

Колумбійський університет у Нью-Йорку виклав у відкритий доступ записи усних спогадів учасників революційних подій 1917 року та громадянської війни в Росії. Про це повідомляє російська служба Радіо Свобода.

У середині 60-х років минулого століття – на передодні 50-річчя революції – кілька співробітників російської служби Свободи збирали в Європі та Сполучених Штатах розповіді емігрантів про пережите в ті лихі часи.

На магнітофонних стрічках були зафіксовані голоси 65-и представників різноманітних соціяльних прошарків колишньої імперії – суддів, адвокатів, інженерів, акторів, письменників, журналістів, лікарів, комерсантів.

Серед оповідачів – художник Юрій Аннєнков, історик Сергій Пушкарьов, актриса Катерина Рощіна-Інсарова, мистецтвознавець Володимир Вейдле, вдова філософа Семена Франка Тетяна Франк.

Це була, зазначає Радіо Свобода, своєрідна «історія тих, хто програв».

Матеріял дає широку панораму політичного, суспільного, економічного та культурного життя тогочасної Росії, мовиться на сайті Колумбійського університету.

 Поділитися