MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Чи є COVID-19 у пенітенціарних установах та СІЗО?Спалах захворювання на COVID у Цуманській колоніїПро готовність кримінально-виконавчої системи України до протидії поширенню COVID-19Українським в’язням дозволили короткострокові побачення з родичами під час карантинуПраво на охорону здоров’я у в’язницях протягом пандемії COVID-19Звернення політв’язнів до керівництва держави у зв’язку з протидією поширенню COVID-19 у пенітенціарних установахCOVID-19: КЗК видає подальшу заявуУ Кропивницькій колонії № 6 від СOVID-19 помер в’язеньТестування у в’язницях, амністія та умовно-дострокове звільнення. Чи будуть?Міжнародні інструкції та рекомендації щодо запобігання і контролю над COVID-19 у в’язницяхОнлайн-дискусія «Проблематика відбування кримінальних покарань в Україні»Запобігання поширенню COVID-19 в пенітенціарних установах очима ув’язненихЧи готова кримінально-виконавча система України до протидії коронавірусу?Необхідні невідкладні заходи для запобігання поширенню COVID-19 в пенітенціарних установахПро реакцію на статтю «Коронавірусу в тюрмах немає. Але він є»Коронавірусу в тюрмах немає. Але він є (оновлене)Заходи проти поширення епідемії COVID-19 в пенітенціарних установах УкраїниПро заходи, що здійснюються для запобігання COVID-19 в установі, де перебуваєте ви або близька вам людина (ОПИТУВАЛЬНИК)Загальні настанови та рекомендації щодо запобігання та контролю над поширенням COVID-19 у в’язницяхНаказ про затвердження плану протиепідемічних заходів у місцях несвободи

У Хмельницькому СІЗО – спалах COVID-19

09.12.2020   
ХПГ-інформ
У п’ятьох засуджених, що перебували в одній камері, позитивні ПЛР-тести. Шостий від тестування відмовився.

У п’ятьох засуджених, що перебували в одній камері, – позитивні ПЛР-тести. Шостий від тестування відмовився. Про це повідомляє Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України на офіційній фейсбук-сторінці.

Спалах зареєстровано 8 грудня. У всіх заражених захворювання має легкий перебіг, запевняють у ЦОЗ.

 

30 листопада 2020 року до медичної частини звернулися двоє ув’язнених. Обидва почувалися недобре. Наступного дня їм зробили рентген – лікарі підозрювали бронхіт. «4 грудня з метою виключення COVID-19 проведено відбір матеріалу на ПЛР-тест. Враховуючи можливість безсимптомного перебігу COVID-19 одночасно були протестовані троє ув’язнених які тримаються в цій камері, четвертий – відмовився. 8 грудня отримано позитивні результати ПЛР-тестів», – йдеться у повідомленні.

Наразі у Центрі охорони здоров’я ДКВС уточнюють обставини інфекційного спалаху. Вірогідною причиною називають виїзд трьох ув’язнених на суди: «один із ув’язнених брав участь у судових засіданнях поза межами установи за 7 днів до появи симптомів, один лабораторно підтверджений хворий (безсимптомний) – за 7 днів до появи симптомів у ув’язненого по камері, а ув’язнений, який відмовився від проведення ПЛР-тесту – за 4 дні».


Нагадаємо, минулого тижня Комітет Міністрів Ради Європи закликав український уряд надати детальну інформацію про заходи, які вживаються для поліпшення рівня медичної допомоги особам, що перебувають під вартою, з урахуванням Заяви про принципи щодо лікування осіб, позбавлених волі, у контексті пандемії коронавірусного захворювання, наведені Європейським комітетом щодо запобігання катуванням у березні 2020 року.

У свою чергу українські правозахисники неодноразово наголошували: оскільки медичне обслуговування в тюрмах не інтегроване у загальну систему охорони здоров’я, установи виконання покарань не включені до національного плану реагування на COVID-19. Це відбивається на рівні дотримання у в’язницях санітарних норм, а також на можливостях тестування хворих та контактних.


Проєкт ЄС «Чинимо опір катуванням, жорстокому поводженню та безкарності в Україні»

 Поділитися