MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Репресії проти молоді в Одесі тривають.

17.12.2002   
Ігор Столяров, м. Одеса
Проти представника об’єднання "Українське Братство", голови міського комітету опору "За правду" Андрія Юсова порушено кримінальну справу.
Однією з жертв нинішньої системи став представник об’єднання "Українське Братство", голова міського комітету опору "За правду" Андрій Юсов.

Саме молодий активіст Андрій Юсов був серед організаторів багатьох акцій на підтримку українських національних інтересів в Одесі.

Пікети біля приміщення мерії або прокуратури, акції з вимогою повернення місту провулка на честь Романа Шухевича, під гаслами необхідності проведення повторних демократичних виборів та на захист національної церкви — усі ці заходи не проходили без участі Андрія Юсова.

Одеська міліція знала про це. Результатом стало порушення кримінальної справи за статтею "групові заворушення" і постійний тиск, погрози на адресу молодого активіста.

Андрій Юсов розповідає:

"Всі добре пам’ятають, хто слідкував за подіями, що громадський комітет опору "За правду" брав активну участь у політичній боротьбі, викриваючи вчинки владних чиновників, розповідав про їхню антизаконність та протинародність.

Влада вирішила діяти методами, які випробували на активістах УНА-УНСО. Порушено кримінальну справу одразу після пікетування Жовтневого районного суду Одеси, яке відбулося 1 березня 2002 року.

Але це був лише привід для того, щоби перед будь-якою наступною нашою акцією мене викликати на допити, не давати нормально до акції підготуватися, тримати у певній напрузі мою родину, погрожувати обшуками, проводити очні ставки та організовувати візити слідчих до університету."

За словами активіста "Українського братства" Андрія Юсова, ".розгляд кримінальної справи активізували після його участі у пікетуванні біля Верховної Ради України під гаслами необхідності перевиборів в Одесі."

На жаль, допити активістів "Українського Братства" та організації "Щит Батьківщини" стали вже сумною традицією для місцевих правоохоронців. Нагадаю, що подібному тиску піддається й Олесь Янчук — голова одеської міської організації "Щит Батьківщини".
 Поділитися