MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

За ґрати за вподобайку: окрема думка судді Аркадія Бущенка Слідчі встановили особи ймовірних убивць Володимира ВакуленкаЗ такою навалою злочинів не впоралася б жодна правоохоронна система світу, — Євген ЗахаровВідновлення ідентифікації ВПО в Ощадбанку і доплати пенсіонерам від ООНСлідство встановило особи трьох російських командирів, причетних до ракетного удару по Кременчуку Україна спростила реєстрацію місцепроживання дітей ВПОВстановлено особи шістьох генералів РФ, які віддавали накази щодо захоплення Харківщини, — СБУ ‘Війна на чотирьох лапах’ — особиста війна Сергія НебогиНові обмеження права на свободу та особисту недоторканністьОтримати статус ВПО тепер можна в Дії Старий-новий статус ВПО: які права він надає українцям?ООН: внаслідок дій окупантів в Україні загинули щонайменше 902 цивільні особиДержава допомогла отримати житло лише одному відсотку з полутора мільйонів ВПО – ОмбудсманТретині ВПО немає чим сплачувати оренду – дослідження Міжнародної організації з міграціїРада проголосувала за безкоштовне харчування для дітей переселенцівДо уваги ВПО! Прийнято Закон спрямований на врегулювання питань оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, громадянам, які проживають у зоні проведення антитерористичної операції або переселилися з неї під час її проведенняОсоби без права на громадянство – черговий сезон серіалуВступ до ВНЗ для ВПО: які особливості?Абітурієнтам- ВПО: про вступну кампанію та пільги для студентівЛьвівський суд зобов’язав Росію виплатити понад 4.7 млн ₴ переселенцям зі Станиці Луганської

Трудові відносини з підприємством на непідконтрольній території розірвано у судовому порядку

29.08.2017   
ХПГ-інформ
Внутрішньо переміщені особи щоденно стикаються з обмеженнями або перепонами у здійсненні їх прав. Зареєструватися за місцем проживання, отримати паспорт або звільнитися з роботи – те, що для «материкових» мешканців лише дрібниця, для переселенця може стати тривалою проблемою. Не виключенням стала і проблема пані Інни, яка звернулася за допомогою до Громадської приймальні ХПГ.

Внутрішньо переміщені особи щоденно стикаються з обмеженнями або перепонами у здійсненні їх прав. Зареєструватися за місцем проживання, отримати паспорт або звільнитися з роботи – те, що для «материкових» мешканців лише дрібниця, для переселенця може стати тривалою проблемою. Не виключенням стала і проблема пані Інни, яка звернулася за допомогою до Громадської приймальні ХПГ.

До війни вона офіційно працювала на шахті у Луганській області. У 2014 році вона вирішила переїхати до Харкова, бо у рідному Первомайську, охопленому війною, не бачила майбутнього для себе та своєї родини. Роботодавець ж залишився здійснювати свою підприємницьку діяльність на території, яка непідконтрольна Уряду України, та не перереєстрував свою діяльність. Складність полягала в тому, що зв’язатися із роботодавцем та розірвати трудові відносини у законному порядку пані Інна не мала можливості.

Після консультації з юристами ХПГ пані Інна звернулася до Центру зайнятості із заявою про розірвання трудових відносин, але Центр відмовив їй та порекомендував звернутися до роботодавця із письмовою заявою про розірвання трудових відносин поштою. Але, як відомо, на сьогодні поштового зв’язку із територіями, які непідконтрольні Уряду України, немає. Відповідно до повідомлення на офіційному веб-порталі органів виконавчої влади України із 27 листопада 2014 року ПАТ «Укрпошта» зупинила приймання і доставку поштових відправлень на територіях Донецької та Луганської областей, які не контролюються Урядом України.

Юристом Громадської приймальні Харківської правозахисної групи Павлом Швабом в інтересах пані Інни було складено заяву до суду із обґрунтуванням усіх обставин та проханням звільнити клієнтку від сплати судового збору з огляду на її статус ВПО та складний матеріальний стан.

У серпні 2017 року Жовтневий районний суд міста Харкова, розглянувши аргументи заявниці, виніс рішення на її користь, задовольнивши всі її вимоги у повному обсязі.

Тому рекомендуємо всім внутрішньо переміщеним особам не боятися звертатися до суду за захистом своїх прав, а юристи Харківської правозахисної групи їм у цьому з радістю допоможуть.

 Поділитися