MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ПАРЄ затвердила резолюцію про зняття політичних санкцій з Росії

12.10.2017   
медіа група ХПГ

Парламентська асамблея Ради Європи більшістю голосів ухвалила рішення, яке має на меті зняття політичних санкцій з Російської Федерації. Про це свідчать результати голосування за резолюцію, проект якої підготував наступний президент асамблеї Мікеле Ніколетті, - пише "Європейська правда".

Майже всі поправки, запропоновані українською делегацією, були відхилені. У тому числі в тексті рішення залишилася норма про те, що ПАРЄ і Комітет міністрів (виконавчий орган Ради Європи) повинні "гармонізувати правила участі і представництва країн-членів в обох статутних органах".

Раніше видання повідомляло, що за задумом ідеологів цієї норми це повинно заборонити ПАРЄ продовжувати дію обмежень, що накладаються на РФ, без згоди країн-членів. По суті, це ставить під питання схвалення в ПАРЄ будь-яких санкцій проти РФ. З огляду на, що санкції повинні відновлюватися щорічно, обмеження можуть бути зняті вже в січні.

"У перекладі з дипломатичної мови на людський це означає, що всі обмеження, накладені на росіян в ПАРЄ, повинні бути скасовані - тому що в КМРЄ санкцій проти РФ немає", - йдеться в публікації "Битва за гроші і за Росію: в Раді Європи запустили новий сценарій відміни санкцій ".

Примітно, що дану норму підтримала переважна більшість депутатів ПАРЄ, всі запропоновані Україною поправки провалилися, причому голоси розділилися в пропорції 60 на 30. Українські депутати голосували за скасування даних норм (крім Юлії Льовочкіної, яка підтримала їх)

Конкретний механізм реалізації нових положень може бути розроблений керівними органами ПАРЄ в найближчі місяці.
  
Раніше повідомлялося, що в Раді Європи підготували механізм, який дозволить зняти санкції з РФ і повернути російську делегацію в ПАРЄ.

 Поділитися