MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Фікрата Гусейнова звільнили в залі суду

27.10.2017   
ХПГ-інформ
Журналіста Фікрата Гусейнова (Гусейнлі), якого переслідують власті Азербайджану, звільнили в залі суду на поруки.

Журналіста Фікрата Гусейнова (Гусейнлі), якого переслідують власті Азербайджану, звільнили в залі суду. Затриманого журналіста взяли на поруки народний депутат Микола Княжицький і директор Адвокаційного центру УГСПЛ Борис Захаров.

Фото з Facebook Фікрата Гусейнова

Звільнення з-під варти стало можливим завдяки висококваліфікованій роботі адвоката ХПГ Дмитра Мазурка. Зазначимо, що представник прокуратури вимагав екстрадиційного арешту, але аргументи адвоката та поручителів взяли гору і суддя Шевченківського суду Києва П. Слободяник ухвалив відповідне рішення.

Нагадаємо, Фікрата Гусейнова затримали 14 жовтня в аеропорту, коли він збирався залишити територію України. 16 жовтня Бориспільський міськрайонний суд залишив Гусейнова під вартою на 18 днів.

В Азербайджані Гусейнов займався журналістикою та вступив у конфлікт із владою. Його викрали та катували, погрожуючи вбивством, вимагаючи припинити журналістські розслідування. У 2008 році Гусейнов був змушений залишити Азербайджан. У 2016 році журналіст отримав громадянство Королівства Нідерланди.

В Україну Гусейнов приїздив, щоби відкрити філіал опозиційного супутникового телеканалу «Туран ТБ», який транслюється на території Азербайджану.

В Азербайджані Фікрату Гусейнову загрожують смерть, катування, насильницьке зникнення, тривалий термін ув’язнення.

 Поділитися