MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Харківщині чоловіки об’єднуються проти домашнього насильства

22.04.2018   
Георгій Кобзар
Резолюція круглого столу «Чоловіки проти домашнього насильства», що відбувся 20 квітня 2018 року на базі Громадської ради при Харківській облдержадміністрації.

Представники громадських організацій, ветеранів АТО, обласного військкомату, патрульної поліції прийняли резолюцію: «Якщо ти проти домашнього насильства – долучайся!»:

Проблема домашнього насильства в нашій країні є актуальною. А в умовах війни на сході України усі кризові явища у суспільстві загострюються. В тому числі – й у проблематиці насильства. Так, за інформацією громадської організації «Ла Страда – Україна», тільки за минулий рік до Нацполіції надійшло близько 150 тис. заяв про домашнє насильство.

За даними Головного управління Національної поліції в Харківській області, на 01.01.2018 року на превентивному обліку поліції на Харківщині перебувало 3 514 осіб (з них чоловіків – 3 092), які вчинили насильство в сім’ї. З них, за вчинення фізичного насильства – 1 312, психологічного насильства – 2 188, економічного насильства – 14. До того ж, сотні осіб були притягнуті до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів щодо своїх рідних та близьких.

Як і у випадку з іншими видами згубних залежностей, позбутися «звички» вживати насильство в сім’ї можна лише в тому випадку, якщо у кривдника (або потенційного кривдника) з’являються необхідні знання та розуміння неправильності його дій. Але, на жаль, інформація про домашнє насильство з вуст жінок чоловіки часто сприймають недовірливо. І привести такого чоловіка до усвідомлення згубності домашнього насильства, навчити вирішувати конфлікти завдяки ненасильницькій поведінці ефективно можуть люди, яким чоловік довіряє – такі ж сильні (авторитетні) чоловіки.

Ми ставимо перед собою завдання засобами широкого інформування жителів Харкова та області, в першу чергу – ветеранів АТО, переселенців, правоохоронців, військовослужбовців, громадських активістів – донести інформацію про новий Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», ненасильницьку та союзницьку моделі поведінки в сім’ях; а також за допомогою авторитетних чоловіків сприяти популяризації таких моделей поведінки.

З огляду на те, що наша громадська ініціатива спиратиметься на лідерів думок – авторитетних чоловіків, і акцентована буде на активних чоловіків з числа ветеранів АТО, переселенців, громадських активістів тощо, здатних послужити прикладом для інших, її успіх сприятиме популяризації серед чоловіків ненасильницької і союзницької моделей поведінки. Що позитивно вплине на зниження рівня домашнього насильства в українському суспільстві.

Закликаємо всіх чоловіків долучитися до ініціативи «Чоловіки проти домашнього насильства»! Сім’я і насильство – є речами несумісними!

Громадська ініціатива «Чоловіки проти домашнього насильства»
#чоловікиНЕлупцюють
#ЧоловікиПротиДомашньогоНасильства
#МужчиныПротивНасилия
#ПодолаємоНаслідкиВійниРазом

Харків, 20.04.2018 р.

 Поділитися