MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ситуація в зоні проведення АТО: обстріли, жертви серед цивільного населення. Квітень 2018 року

27.04.2018   
медіа-група ХПГ
Ситуація в зоні проведення АТО: обстріли, жертви серед цивільного населення. Квітень 2018 року

5 квітня

Лисичанський прикордонний загін звертає увагу всіх громадян завчасно готувати документи для подорожі, та нагадує, що відповідно до Тимчасового порядку контролю за переміщенням осіб через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, затвердженого наказом від 14.04.2017 № 222 – ог, громадяни України можуть потрапити на тимчасово окуповану територію Луганської області за умови пред’явлення наступних документів:
-паспорт громадянина України;
-паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
-дипломатичний паспорт;
-службовий паспорт;
-посвідчення особи моряка;
-посвідчення члена екіпажу.
При цьому, обов’язково у громадянина повинен бути дозвіл фізичної особи на перетин лінії розмежування.
Іноземці, які збираються відвідати окуповану територію, при собі повинні мати дійсний паспортний документ та дозвіл фізичної особи.
В’їзд на тимчасово окуповану територію України громадян України, які не досягли 16-річного віку, здійснюється за умови пред’явлення свідоцтва про народження або паспорта громадянина України для виїзду за кордон, або, передбачених для таких осіб пунктами 3-6 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57. При цьому дозвіл фізичної особи не потрібен. Але при слідуванні дитини у зворотній бік, разом із необхідними документами, повинен подаватися і дозвіл фізичної особи.
Пропуск через КПВВ осіб і транспортних засобів жителів прилеглих до лінії зіткнення населених пунктів контрольованої території здійснюється за умови пред’явлення будь-якого документа, що посвідчує особу, визначеного пп. 1 п. 2 Положення про прикордонний режим, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 року №1147, за наявності документів чи відміток про реєстрацію їх місця проживання в цих населених пунктах без дозволу фізичної особи.
Відповідно до законодавства України, будь які документи, видані на ТОТУ, чи будь які печатки, проставлені у документах на тимчасово окупованій території України вважаються недійсними та не дають права перетину лінії зіткнення, окрім документів, що підтверджують факт народження або смерті особи на тимчасово окупованій території Луганської області.

6 квітня

Близько 10 години ранку в одному з будинків с.Опитне знайдено місцевого мешканця, який підірвався на невідомому вибуховому пристрої.

46-річний потерпілий міг підірватись на гранаті, якою він на передодні ввечері погрожував своєму братові під час сварки.

Того дня, аби уникнути тяжких наслідків чоловік вирішив піти з дому та заночувати в іншому місці. На ранок, коли він повернувся, побачив, що вікна в будинку розбиті, а його брат - мертвий. Чоловік одразу покликав на допомогу військових та повідомив про подію в поліцію.

7 квітня

В с. Піщане Станично-Луганського району підірвався автомобіль з родиною. Внаслідок підриву чотири людини загинуло: 57-річне подружжя та їх 38-річний син зі своєю цивільною 38-річною дружиною на своєму автомобілі «Shevrolet Niva».

11 квітня

*Під час обстрілу Авдіївки постраждала стара частина міста: вул. Лермонтова 69 та вул. Леваневського 75.

*Відбувся моніторинговий візит Уповноваженого з прав людини Людмили Денісовї до Станиці Луганської.
В рамках візиту з метою цивільного контролю над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави, Людмила Денісова відвідала КПВВ «Станиця Луганська» і підрозділи, розташовані в районі смт Станиця Луганська зі складу сил і засобів оперативно-тактичного угрупування «Луганськ».

12 квітня

Близько опівночі співробітники Кальміуського відділення поліції отримали повідомлення від медиків про те, що до лікарні госпіталізовано 54-річного мешканця з тілесними ушкодженнями.

Коли чоловік прийшов до тями, розповів, що на металоприйомці, де працює його знайомий, знайшов блискучий металевий предмет та вирішив забрати його додому, щоб потім розібрати. Дорогою він вибухнув від удару об землю.

Внаслідок детонації чоловік отримав осколкові поранення обох гомілок та передпліччя, а також залишився без правої кисті.

З початку року це вже 7 випадок на Донеччині, коли від вибуху калічаться люди. У 2018 році від вибухонебезпечних пристроїв постраждало 10 осіб, з них 3 загинули та 7 поранено.

13 квітня

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз разом із Мартіном Сайдіком, Спецпредставником голови ОБСЄ у складі Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на Сході України, відвідав КПВВ «Станиця Луганська».
«Я називаю пішохідний перехід на КПВВ «Станиця Луганська» «дорогою пекла», – поділився Юрій Гарбуз на своїй сторінці у Фейсбук.
У ході зустрічі було обговорено низку практичних питань, серед яких ремонт мосту в Станиці Луганській, відкриття транспортного коридору в Золотому, попередження техногенної катастрофи через підтоплення шахт ДП «Первомайськвугілля», розрахунок з боку ОРЛО за спожиту воду і електроенергію, електрифікація Новоолександрівки.

17 квітня

*В результаті необережного поводження з вибухонебезпечним предметом 16-річний підліток отримав травми руки в м.Костянтинівка.

*Під обстріл потрапило с.Зайцеве. Повністю знищено житловий будинок та господарська будівля по вулиці Вернадського 32, пошкоджені господарчі будівлі, присадибні ділянки та огорожі по вулицях Журавського та Мануільського

18 квітня

*В селищі Новгородському  внаслідок обстрілу, пенсіонер 1940 року народження отримав кульове поранення руки.

*О 15:25 сталась зупинка Донецької фільтрувальної станції (яка знаходиться в так званій «сірій зоні»). Причина зупинки – небезпека для співробітників станції через бойові дії.

У зв’язку с зупинкою Донецької фільтрувальної станції було припинено водопостачання м.Авдіївка, в якій мешкає більше 22 тисяч людей, с. Ласточкіно та с. Орлівка (це 1,5 тисяч людей).

Попередньо робота фільтрувальної станції відновиться після забезпечення гарантій безпеки працівників станції.

22 квітня

Донецька фільтрувальна станція розпочала повноцінну роботу о 16:05.

25 квітня

Під час  обстрілу пошкоджено житлові будинки у Луганському. Також тут частково порушено енергопостачання. В районі Новолуганського пошкоджено газогін, внаслідок чого об’єкти найбільшого сільгоспвиробництва регіону «Бахмутський Аграрний Союз» залишились без газопостачання.

26 квітня

Обстріл населеного пункту с.Зайцево розпочався о 9-й ранку. Відомо про 9 пошкоджених домоволодінь по вулиці Вологодського та Шумського. Також поранено дві голови крупного рогатого скота, які перебували в господарській будівлі.

27 квітня

У понеділок, 30 квітня, в Україні офіційно завершується АТО і в цей же день, відповідно до закону про реінтеграцію Донбасу, починається Операція об’єднаних сил (ООС).

 

 Поділитися