MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Станіслав Асєєв скаржиться на стан здоров’яУкраїнські та російські журналісти закликають звільнити Станіслава Асєєва«Репортери без кордонів» закликають визволити журналіста Станіслава АсєєваОб автобиографической прозе Станислава Асеева (Васина)Бойовики шантажують Станіслава Асєєва«Репортери без кордонів» закликають негайно звільнити Станіслава АсєєваБойовики «ДНР» змусили Станіслава Асєєва зізнатися у «шпигунстві»#FreeAseev: Заява Виконавчої Ради Українського осередку Міжнародного ПЕН-клубуСправу Асєєва включили до переліку 10 найтерміновіших випадків незаконних дій щодо журналістівУ «ДНР» Станіслава Асєєва засудили до 15 років ув’язненняСтаніслав Асєєв – цьогорічний лауреат премії «Вільна преса Східної Європи»Пыточная тюрьма «Изоляция» в ДонецкеСтаніслав Асєєв став лауреатом Шевченківської преміїЛауреаткою Національної правозахисної премії стала Людмила Гусейнова

Журналіст Станіслав Асєєв (Васін) оголосив голодування

05.07.2018   
ХПГ-інформ

Український журналіст Станіслав Асєєв, відомий під псевдонімом Станіслав Васін, якого тримають у полоні бойовики «ДНР», тиждень тому розпочав голодування. Про це повідомив колишній нардеп Єгор Фірсов.

«Отримав інформацію про те, що український журналіст Станіслав Асєєв, якого вже рік тримають у неволі бойовики ДНР через його журналістську діяльність, тиждень тому почав голодування.

До такого рішення його підштовхнуло погане поводження. Стас утримується у вільготному приміщенні, хворіє, але не отримує необхідних ліків. Крім того, сама ситуація дика – адже в бойових діях він участі не брав, жодних злочинів не скоював, і перебуває в полоні тільки через те, що працював журналістом», – написав Є. Фірсов у Facebook.

Він також закликав міжнародні організації звернути увагу на факт голодування й посприяти скорішому обміну С. Асєєва.

Станіслав Асєєв зник 2 червня 2017 року на контрольованій бойовиками території. Свої публікації Асєєв підписував псевдонімом Васін і співпрацював з низкою українських ЗМІ, зокрема, проектом «Радіо Свобода» «Радио Донбасс.Реалии». Звільнити Асєєва закликала міжнародна організація «Репортери без кордонів». У лютому заяву солідарності з Асєєвим підписали голови Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко та Союзу журналістів Росії Володимир Соловйов. Про підтримку позиції колег також оголосили керівники Європейської Федерації журналістів.

 Поділитися