MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Чечня: Оюбу Тітієву продовжили тримання під вартоюЧечня: суд залишив політв’язня Оюба Тітієва під вартоюРосія: Оюб Тітієв – політв’язеньЧечня: справу Оюба Тітієва передано з МВС до Слідчого комітетуВерховний суд Чечні відхилив апеляцію на арешт Оюба ТітієваЗвернення Міжнародного Меморіалу до російської та міжнародної громадськостіЧечня: Кадиров про Тітієва, Бакаєва, правозахисників і журналістівРосія: Підпал офісу «Меморіалу» в НазраніЗахист оскаржив арешт Оюба ТітієваРосія: Необґрунтований арешт правозахисника в ЧечніУ Чеченській республіці затримано правозахисникаОюб Тітієв став лауреатом премії «За права людини і верховенство права»Чеченському правозахиснику Тітієву дали 4 роки колоніїРФ: Оюб Тітієв не оскаржуватиме вирокРФ: Оюба Тітієва перевели з СІЗО до колонії-поселенняРФ: Оюб Тітієв попросив про УДЗ

Оюб Тітієв став лауреатом міжнародної премії Вацлава Гавела

08.10.2018   
ХПГ-інформ
Премія щорічно присуджується «за громадянську мужність і видатні досягнення в області прав людини». Оюба Тітієва зараз судять у Чечні.

Сьогодні, 8 жовтня, стало відомо, що Оюб Тітієв став лауреатом міжнародної премії Вацлава Гавела, яка щорічно присуджується «за громадянську мужність і видатні досягнення в області прав людини». Про це повідомив Правозахисний центр «Меморіал» на своєму сайті.

Оюб Тітієв (фото з сайту memohrc.org)

Нагадаємо, що Оюб Тітієв був затриманий в Чечні 9 січня. Його обвинувачують у незаконному обігу наркотиків у великих розмірах (ч. 2 ст. 228 КК РФ). Заява самого Тітієва про те, що справа грубо сфабрикована, так і не була, по суті, перевірена, хоча він звертався в органи влади з проханням встановити та притягнути до кримінальної відповідальності поліціянтів, які підкинули до його авта наркотики. Є підстави вважати, що переслідування Тітієва – не що інше, як помста республіканської влади за його правозахисну діяльність, спроба припинити роботу ПЦ «Меморіал» у Чечні.

Оюба Тітієва зараз судять у Чечні.


Премія Вацлава Гавела була заснована в березні 2013 року Парламентською асамблеєю Ради Європи, Бібліотекою Вацлава Гавела в Празі та чеським фондом «Хартія 77». У різні роки її лауреатами ставали білоруський правозахисник Олесь Біляцький (2013), азербайджанський правозахисник Анар Мамедлі (2014), ветеран російського правозахисного руху Людмила Алексєєва (2015), іракська правозахисниця Надя Мурад (2016), турецька адвокат і правозахисник Мурат Арслан (2017).

 Поділитися