MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

З підозрюваного – у свідки

19.11.2018   
Завдяки професійній роботі адвоката Куценка, його клієнтові безпідставне повідомлення про підозру не вручали – той став лише свідком у справі.

У селі, до якого навіть громадський транспорт не ходить, проживає з дружиною та трьома малолітніми дітьми гр. Д., 1991 року народження.

І от у вказаного громадянина в гаражі працівники поліції знайшли 30 патронів до автомата Калашникова.

А чому б і не в нього? Живе у «глухому» селі, раніше судимий за угон скутера, та ще не так давно приїхав із зони проведення АТО.

Щоб не втратити «галочку», оперативні працівники викликали гр. Д до слідчого для вручення йому підозри у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України.

Але ж ніхто з них не чекав, що гр. Д. звернеться по правову допомогу до адвоката. Адвокат виконав аналіз усіх обставин та рекомендував клієнтові одразу звернутися зі скаргами на неправомірні дії працівників слідчого відділу до керівництва цього відділу.

Перед тим, як іти до слідчого, який мав намір вручити гр. Д безпідставне повідомлення про підозру, гр. Д. з адвокатом ХПГ Володимиром Куценком, який попередньо вивчив обставини та провів консультаційну роботу з клієнтом, звернулися зі скаргою до керівництва слідчого відділу.

Вислухавши доводи адвоката та пояснення Д., останньому повідомлення про підозру не вручалося, а він став лише свідком у даному кримінальному провадженні.

 Поділитися