MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Офіс Прокурора МКС опублікував черговий звіт про попереднє розслідування у справі "Ситуація в Україні"

06.12.2018   
медіа група ХПГ

Офіс Прокурора Міжнародного кримінального суду опублікував черговий звіт про хід попереднього розслідування у справі "Ситуація в Україні".

Відразу варто відзначити, що в тексті чітко простежується результат хорошої роботи українських неурядових організацій.

Однак, в цілому попереднє розслідування йде повільно.

Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду, як і раніше, вважає збройний конфлікт міжнародним україно-російським тільки з липня 2014 року. Але "продовжує розглядати заяви про те, що Російська Федерація здійснювала і здійснює загальний контроль над збройними групами на сході України, щоб встановити, чи можна розглядати збройний конфлікт між Збройними силами України і антиурядовими збройними групами, який в інших випадках вважався б не міжнародного як по суті міжнародний конфлікт" з квітня 2014 року.

Оскільки кваліфікація ситуації на Донбасі ще не є остаточною, Офіс Прокурора МКС щодо ситуації на Донбасі розглядає положення Римського статуту, які застосовуються як до МЗК, так і до НМЗК.

Для зручності - посилання на російськомовний витяг зі Звіту Офісу Прокурора за 2018 рік щодо ситуації в Україні: ТУТ

 Поділитися