MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Права дитини — онлайн

15.04.2019   
Ірина Скачко
Міністерство освіти і науки рекомендувало до використання онлайн-курс «Права людини в освітньому просторі». Він є безкоштовним і вже доступний на платформі онлайн-освіти EdEra.

Міністерство освіти і науки рекомендувало до використання онлайн-курс «Права людини в освітньому просторі». Він є безкоштовним і вже доступний на платформі онлайн-освіти EdEra.

Навчальну програму було розроблено за участю координатора проектів ОБСЄ Генріка Вілладсена. Курс буде корисним як для школярів і студентів, так і для вчителів, методистів, батьків. Слухачі курсу можуть не тільки вивчити перелік прав людини і, зокрема, дитини, а й зрозуміти сутність та еволюцію концепції прав людини.  Окрему увагу приділено правовідносинам у освітньому процесі, а також інтернеті.

Згідно із Законом України «Про освіту», «громадянські та соціальні компетентності, пов’язані з ідеями демократії, справедливості, рівності, прав людини, добробуту та здорового способу життя, з усвідомленням рівних прав і можливостей» є одними з ключових в освітньому процесі.

Слід зазначити, що Міністерство освіти і науки не вперше звертається до альтернативних способів освіти. На платформі Prometheus вже працює затверджений МОН  безкоштовний онлайн-курс з протидії цькуванню в школах.

Нагадаємо, що онлайн-освіта незабаром має бути визнана в Україні.

 

 

 Поділитися