MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим: знову обшуки та затримання кримських татар (ОНОВЛЕНО)

30.04.2019   
Денис Волоха

Сьогодні о 6:15 російський ОМОН прийшов з обшуком до оселі кримськотатарського активіста Ролана Османова, — повідомляє «Кримська солідарність», посилаючись на заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла. Матері Ролана довелося викликати швидку.

Уже о 6:30 російські окупаційні силовики навідались до будинку ще одного активіста — Ділявера Бекірова.

Нічого не знайшовши (за словами поліцейських, шукали наркотики), вони покинули оселі, не обмежуючи нічию свободу пересування. Османов назвав обшук у себе показовим «актом залякування» за його громадську діяльність. Ролан Османов виходив на одиночний пікет проти «реставрації» Ханського палацу в Бахчисараї, а також приходив на суд проти полонених українських моряків.

Сина Ділявера — Руслана Бекірова, у якого теж зранку проводили обшук, вивезли, як згодом стало відомо, здавати аналізи на вживання наркотиків. Під час обшуку в його гаражі нібито виявили «папери із сепаратистськими висловлюваннями» та пляшку з невідомим порошком. Потім його відвезли до Сімферопольського відділку поліції, звідки обіцяють випустити після взяття пояснень. За словами батька, Руслан не займався політичною чи громадською діяльністю.

Оновлено. Руслана Бекірова таки відпустили додому, відмовившись називати, за якою статею порушена кримінальна справа, озвучувати суть претензій поліції та показувати протоколи обстеження. Бекірову порадили не відлучатися від Сімферополя до 5-го травня, коли будуть готові результати тестів на вживання наркотиків.

 Поділитися