MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Заявление Комитета по мониторингу свободы прессы в Крыму и Крымской ассоциации свободных журналистовПамяти Анны ПолитковскойУ пам’ять про Анну українська громадськість запалить свічки під Посольством РосіїПравозащитники об убийстве Анны ПолитковскойПравозахисники обурені вбивством у Москві російської журналістки Анни ПолітковськоїМосква почтила память Анны ПолитковскойВ Москве убита Анна ПолитковскаяОб Анне Политковской и о словах Путина по поводу её убийстваСегодня девятый день со дня гибели Анны ПолитковскойМіліція розігнала дубинками маніфестацію на честь ПолітковськоїМир читает книгу ПолитковскойНевольница честиЖурналісти вимагають, щоб Євросоюз встановив тиск на Росію через медіа-кризуДесяті роковини замовного вбивства Ганни Політковської - питання, що залишилися без відповідіТри года со дня убийства Анны ПолитковскойЄвропейський суд з прав людини розглядатиме справу загибелі Політковської по сутіДокори Москві за безкарні убивства журналістівПрисяжные оправдали обвиняемых по делу ПолитковскойСуд по делу Анны Политковской продолжится 17 ноябряМитинг памяти Политковской

Українські журналісти вшанували пам’ять Анни Політковської

11.10.2006    джерело: www.unian.net
У вівторок біля посольства Росії в Києві та Львові українці запалили свічки на згадку про вбиту російську журналістку Анну Політковську

Сьогодні на території Російського консульства у Львові представники львівських ЗМІ вшанували хвилиною мовчання та запалюванням свічок пам’ять російської журналістки, оглядача “Нової газети” Анни Політковської, яку 7 жовтня було вбито у Москві.

Як передає кореспондент УНІАН, генеральний консул РФ у Львові Євгеній ГУЗЄЄВ подякував журналістам за те, що вони прийшли розділити з російським народом скорботу за загиблою журналісткою.

При цьому голова Львівської незалежної медіа профспілки Богдан КУФРИК зазначив, що “журналісти Львівщини прийшли до консульства Російської Федерації, оскільки це невеликий клаптик Росії у Львові”. “Маємо надію, що це – останнє вбивство журналіста в Росії. Воно спричинить хвилю протесту російських журналістів. Анну Політковську пов’язувало з нашою державою українське коріння. Її батько родом з Чернігівщини, її дівоче прізвище – Мазепа”, - зазначив Б.КУФРИК.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні біля посольства Росії в Києві українці запалили свічки на згадку про вбиту російську журналістку Анну Політковську. О 13.00 за київським часом біля посольства зібралися близько 70 чоловік, здебільшого журналістів.

Вони принесли до посольства квіти і запалили свічки. Учасники акції тримали в руках портрети А.Політковської та її перекладену українською мовою книгу «Друга чеченська». Журналісти прочитали кілька уривків з цієї книги, після чого поклали квіти і поставили свічки до огорожі посольства.

Учасники мітингу-реквієму вшанували пам’ять А.Політковської хвилиною мовчання.

Посольство Росії охоронялося посиленим загоном міліції, але міліціонери не перешкоджали учасникам акції.

Як повідомляв УНІАН, А.Політковська була вбита 7 жовтня в під’їзді свого будинку в Москві.

Сьогодні о 14.30 за московським часом розпочався похорон А.Політковської на Троєкуровському кладовищі в Москві.

 Поділитися