MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Жил да был омбудсменВрятувати омбудсмена!Луганское областное отделение ВОО «Комитет избирателей Украины»: Обращение КВУ к народным депутатам Украины от ЛуганщиныОлексій Свєтіков: Голові Верховної Ради України Морозу О.О.В парламенті зібрано 121 підпис нардепів на підтримку ЗахароваОмбудсмен не має права представляти жодної політичної сили - ХаммарбергВынужденная попытка сделать очевидное более доступнымПризначення пенсії у зв’язку із втратою годувальникаУкраїна вимагає від рф створення термінового гуманітарного коридору з «Азовсталі»Окремі зауваження щодо законопроєкту №5019 про зміни до закону про ОмбудсменаПроєкт Закону України «Про статус Омбудсмена»Про моделі сильного та слабкого ОмбудсменаЗаява правозахисників щодо призначення нового керівника Державної міграційної служби Справа Дмитрієва: «Меморіал» поскаржився на адвоката за призначеннямРобоча група при Президентові представила проект нового Кримінального кодексуКонституційний Суд визнав неконституційним указ про призначення Ситника директором НАБУ13 кроків для нового парламенту на захист прав людини (ПРЕС-АНОНС)Право на кар’єру, легальний фриланс, сієсту та довші відпустки. Чого очікувати українцям від нового Трудового кодексу?Про деякі зміни до Закону України «Про житловий фонд соціального призначення»Правозахисники вимагають відкритих виборів омбудсмена в Україні. ВІДЕО

Знову пакетне голосування?

11.12.2006    джерело: www.maidan.org.ua
За інформацією з парламенту, яку Майдан-ІНФОРМ отримав сьогодні, призначення нового Омбудсмена остаточно набуло рис мєстєчкового політиканства.

Майдан-ІНФОРМ продовжує відстежувати ситуацію з висуванням кандидатів на посаду Уповноваженого з прав людини, останній термін якого (висування) сплив ще позавчора.
За інформацією з парламенту, яку М-І отримав сьогодні, призначення нового Омбудсмена остаточно набуло рис мєстєчкового політиканства.
Н.Карпачова погодилася було на свою відставку з посади Уповноваженого з прав людини лише в обмін на більш "коритне" місце - крісло віце-спікера ВР. У випадку, якщо її "не проголосують", екс-Омбудсменка збирається повернутися на "свою" посаду.
А отже, голосування за призначення нового Омбудсмена найвірогідніше відбуватиметься "у пакеті": Омбудсмен разом із віце-спікером, а можливо - і з граничними роздрібними цінами на памперси.
Опозиція, для якої крісло віце-спікера практично стало життєво необхідним, за нашими данними погодилась ще раз пограти "в подкідноґо". Бо своєї кандидатури опозиціонери не мають, а кандидатуру Євгена Захарова палко та натхненно підтримують... лише в кулуарах.
Обидві сторони наразі шукають можливостей зблефувати та отримати подвійний результат. Пошуки триватимуть до 12 грудня, коли, як публічно зпрогнозувала пані Ніні Карпачова, і відбудеться висунення кандидатів Верховною [з]Радою.
Майдан-ІНФОРМ змушений окремо відзначити фантастичну потугу, з якою нардепи цього скликання "коритизують", шляхом "пакетування", геть усе, що потрапляє їм на очі. Навіть,-- "некоритизуємоє", як от посада Омбудсмена.
Спостерігаючи за перебігом парламентських баталій можна дійти висновку, що "(анти)кризова" коаліція нізащо не підтримає представника опозиції на посаді віце-спікера. Це буде для "(анти)кризовиків" серйозною та незрозумілою політичною поразкою, ба навіть гірше,-- неприпустимим головотяпством. Якщо опозиція розраховує на такий "ляп",-- їй варто поверниутись у дитсадочок, аби знову прочитати та вивчити на пам’ять Універсал національної єдності.

 Поділитися