MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Україні 100 тисяч “соціальних» дітей-сиріт

02.06.2007    джерело: www.bbc.co.uk
Особливо загроза полягає в тому, що діти-сироти, які не потрапили до інтернату чи втекли з нього, часто стають жертвами злочинців, серед них - торгівців живим товаром.

Сьогодні у світі відзначають День захисту дітей, який є одним з найбільш старих міжнародних свят. Вперше воно було проведене у 1950 році.

Україна долучилася до цього свята у 1998 році, указом тодішнього президента Леоніда Кучми. Одна з гострих проблем для України - зростаюча кількість дітей-сиріт

За даними експертів, в Україні понад 100 тисяч дітей-сиріт, більшість яких так звані соціальні сироти, у яких живі батьки.

Щороку близько шести тисяч малюків залишаються без батьківської опіки. Серед категорії „соціальні сироти” виділяють також дітей українських заробітчан.

За неофіційною статистикою, лише в Італії працює від 300 тисяч до мільйона українок, діти яких залишаються в Україні. Експерти щороку твердять про соціальні, економічні, психологічні проблемах таких дітей, останнім часом наголошуючи на такому понятті як „діти вулиці”.

Особливо загроза полягає в тому, що діти-сироти, які не потрапили до інтернату чи втекли з нього, часто стають жертвами злочинців, серед них - торгівців живим товаром. На цьому тлі наприкінці травня в Києві відкрився перший будинок центру захисту безпритульних дітей „Наші діти”.

В ньому поки 80 дітей, однак особливість притулку в тому, що його створено на кошти, надані українськими, німецькими та польськими бізнесменами. Дітям дається змога перебувати в будинку від 3 до 18 років.

Попри те, що конвенція з прав дитини набула чинності в Україні з 1991 року, оглядачі кажуть про значні проблеми її реалізації на українських теренах.

 Поділитися