MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Виборам – громадську варту!

27.09.2007    джерело: www.maidan.org.ua
Сайт «Майдан» закликає громадян України оперативно повідомляти про виявлені порушення виборчого законодавства

Звернення сайту "Майдан" до громадян України

Перебіг виборчої кампанії - 2007 та події, які їм передували, з очевидністю свідчить, що політики, попри гучні заяви про законослухняність, правдолюбство та повагу до виборців, насправді мало чому навчилися у порівнянні з 2004-м роком. Безмежний цинізм риторики і дій, постійні взаємні звинувачення та майже відверте застосування адмінресурсу, схильність до маніпуляцій тощо демонструють, що вибори - 2007 в аспекті демократичности, прозорости, законности проведення можуть стати відкатом у порівнянні з виборами - 2006.

Але ми сподіваємося, що український народ довів своє право зватися громадянським суспільством, що він здатен голосуванням відокремити зерно від полови. Разом з тим для нас є очевидним неприйнятність потурання порушенням законодавства, хоча б тому, що пасивність суспільства у контролюванні за діями владців і політиків остаточно їх розбещує, не кажучи вже про те, що намагання перешкодити вільному волевиявленню народа-суверена чи спотворити таке волевиявлення є злочином проти демократії і народу.

Відтак ми закликаємо наших читачів, особливо тих, хто є членами дільнічних та територіальних виборчих комісій, а також спостерігачами - оперативно повідомляти сайту "Майдан" ([email protected]):

1) про виявлені порушення виборчого законодавства,
2) про підсумки голосування на дільницях та про виконання норми закону про невідкладне вивішення протоколу підрахунку голосів у загальнодоступному місці,
3) надсилати фотосвідчення першого і другого.

Просимо уникати анонімних повідомлень.

 Поділитися