MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Еквадор визнав Голодомор актом геноциду

31.10.2007    джерело: www.mfa.gov.ua
Таким чином, Еквадор став другою після Перу країною Латинської Америки, вищий законодавчий орган якої визнав Голодомор в Україні 1932-1933 рр. актом геноциду українського народу.

30 жовтня ц.р. Національний Конгрес Республіки Еквадор ухвалив Резолюцію, якою визнав Голодомор в Україні 1932-1933 рр. актом геноциду українського народу. За ухвалення зазначеної Резолюції проголосувало 63 з 64 присутніх у сесійній залі еквадорських народних обранців.

Крім того, парламент Еквадору висловив солідарність з українським народом у відзначенні 75-ї річниці Голодомору в Україні 1932-1933 рр., апелюючи при цьому до принципів справедливості, свободи, демократії та взаємоповаги, які мають бути основою у відносинах між країнами, з тим, щоб такі явища, як Голодомор в Україні, більше не повторювалися. Національний Конгрес Еквадору також засудив прояви порушення прав людини у будь-яких формах.

В офіційному повідомленні про ухвалення зазначеної Резолюції про  визнання Голодомору в Україні 1932-1933 рр. актом геноциду українського народу, яке розміщено на сайті Національного Конгресу Еквадору (http://congreso.gov.ec/noticias/contenido.aspx?codigo_bol=5542&sitio=noticias), Голодомор в Україні 1932-1933 рр. визначається як „найжахливіша зброя масового знищення”.

Таким чином, Еквадор став другою після Перу країною Латинської Америки, вищий законодавчий орган якої визнав Голодомор в Україні 1932-1933 рр. актом геноциду українського народу.

 Поділитися