MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

‘Я сказав росіянам на блокпосту, що їду на Азовсталь’ Нацгвардійця РФ судитимуть за сексуальне насильство щодо викраденого чоловіка Війна з темрявою. Підсумки тижняРосія створила ‘всепроникну атмосферу страху’ на ТОТ‘Суди’ над полоненими: у ‘ДНР’ до тривалого ув’язнення засудили десятьох ‘азовців’Навіщо?Мілітариzовані: Росія посилює діяльність ‘Юнармії’ у КримуНе визнавати ‘фарс Кремля’Росіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, — їх шукають рідніЯк наука опирається тиранії. Дайджест російських протестівВійна проти пам’яті — як росіяни руйнують пам’ятники та меморіали в Україні Україна має відомості про 550 000 воєнних злочинцівХарківщина: під ударом — історія, релігія, мистецтвоРозстріляв українського військовополоненого на ЗапоріжжіМКС видав ордери на арешт двох російських генералівВ эвакуацию я поехал в одних штанах, сапогах, курточке и с документамиПолітика надання грошової або гуманітарної допомоги жертвам воєнних злочинів Відсутність права і міжнародного контролю — що відбувається в російському полоні з українськими цивільними?Правила обробки і захисту персональних даних у базах даних, володільцем якої є громадська організація «Харківська правозахисна група»Росія має надати докази того, що український журналіст живий, — ‘Репортери без кордонів’ шукають Дмитра Хилюка

ОЕСР: в Україні здійснюється найбільш непослідовна аграрна політика

18.03.2009    джерело: www.dw-world.de
Ще 2003 року уряд обкладав аграріїв податками замість того, щоб надавати підтримку. Серед негативних факторів експерти вказують також на те, що в Україні досі діє заборона на продаж землі

В Україні здійснюється найбільш непослідовна політика в галузі сільського господарства серед усіх країн із перехідною економікою. Про це йдеться у звіті Організації економічної співпраці та розвитку.

За даними експертів Організації економічної співпраці та розвитку, головною умовою гарантування продовольчої безпеки в часи економічної кризи є вільна торгівля та підтримка місцевих виробників. «У такій кризовій ситуації сільське господарство може відіграти важливу роль, зменшуючи соціальне напруження», - сказав експерт ОЕСР Анджей Квєчинські.

Податки замість підтримки

За даними звіту, серед усіх країн з перехідними економіками в Україні здійснюється найбільш непослідовна політика в галузі сприяння сільськогосподарським виробникам. Ще 2003 року, йдеться у доповіді, уряд обкладав аграріїв податками замість того, щоб надавати підтримку. До того ж  протягом тривалого часу держава створювала ліпші умови для тих, хто завозив продукти з-за кордону, й обмежувала тих, хто хотів продавати українські товари за кордоном.

В України великий потенціал

Нині українське сільське господарство має  великий потенціал для того, щоб сприяти загальному розвитку економіки, а Україна могла би стати важливим постачальником на світовому ринку продовольства. Утім, постійна політична нестабільність сприяє поширенню негативних настроїв у бізнес-секторі та невпевненості у майбутньому. Усе це, йдеться у доповіді, лише погіршилося із виникненням економічної кризи в Україні.

В Україні спостерігається найбільше зростання цін на продовольство серед країн СНД, що пояснюється збільшенням світових цін, поганим врожаєм в Україні минулого літа, зростанням споживання та збільшенням бюджетних виплат. Серед негативних факторів експерти вказують також на те, що в Україні досі діє заборона на продаж землі. Хоча у меморандумі між МВФ та українським урядом від жовтня 2008 року серед іншого передбачається також створення функціонального ринку землі.

Тетяна Карпенко

 Поділитися