MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Європа допомагає захистити українських дітей від сексуальних злочинівПіди туди, не знаю куди, та заборони усеПрезидент підписав порнозаконКарась Галерея та УГСПЛ розпочали акцію-протест «Упорно»Приєднуйтесь до спільної кампанії правозахисників і митцівЛа Страда-Україна: Зміни до ККУ не захищають прав дитиниВерховна Рада зробила зберігання порнографії кримінальним злочином94,2% українців підтримують запровадження покарання за зберігання дитячої порнографіїІнтернет Асоціація України критикує законопроект щодо протидії розповсюдження дитячої порнографіїВРУ ухвалила закон щодо протидії розповсюдженню дитячої порнографіїДіти: «непристойні пропозиції» у цифрахМінімальний ступінь захисту від деспотизмуПолітика мораліПодерв’янському погрожують через АнтиНЕК?Російський фільм Ми з майбутнього 2 заборонили показувати в УкраїніПрава людини в Україні 2011. XXI. ПРАВА ДИТИНИПрава людини в Україні 2009–2010. XXIV. Проблемні питання дотримання прав дитини в УкраїніПрава людини в Україні 2009–2010. XXI. Торгівля людьми як порушення прав людиниДитяча інтернет-порнографія з Росії «переїжджає» до УкраїниGoogle versus China. Ми повинні встановити єдині правила для глобального села

Верховна Рада прийняла за основу законопроект щодо протидії розповсюдженню дитячої порнографії

22.10.2009    джерело: portal.rada.gov.ua
Пропонуються зміни, згідно з якими провайдери телекомунікаційних мереж зобов’язані інформувати правоохоронні органи про всі виявлені ними факти вчинення злочинів, пов’язаних із виготовленням, збутом та розповсюдженням дитячої порнографії

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України (щодо протидії розповсюдженню дитячої порнографії)

(Інформаційне управління)                                                                                                                                                      

Законопроектом (реєстр. №3271) передбачається посилити протидію виготовленню, збуту чи розповсюдженню дитячої порнографії, втягуванню неповнолітніх в процес виготовлення такої продукції.

Зокрема, пропонуються зміни до Закону "Про телекомунікації", згідно з якими  провайдери телекомунікаційних мереж зобов’язані інформувати правоохоронні органи про всі виявлені ними факти вчинення злочинів, пов’язаних із виготовленням, збутом та розповсюдженням дитячої порнографії та вживати усіх необхідних технічних заходів щодо недопущення перегляду відповідних ресурсів в телекомунікаційних мережах.

Проектом також пропонується зобов’язати споживачів телекомунікаційних послуг у разі виявлення в мережі Інтернет-контенту, пов’язаного з насильством, дитячою порнографію, проявами расової і національної нетерпимості та тероризму, пропагандою наркотиків, порушенням прав інтелектуальної власності, повідомляти про це провайдерів телекомунікацій і/або правоохоронні орган.

Змінами до Закону "Про захист суспільної моралі" визначається поняття "продукції порнографічного характеру", створеної за участю дитини або з використанням її образу, вироблення дитячої порнографії з метою її розповсюдження за допомогою комп’ютерних систем, пропонування або надання доступу до дитячої порнографії за допомогою інформаційно-комунікаційних систем, розповсюдження дитячої порнографії за допомогою інформаційно-комунікаційних систем, купівля, обмін та зберігання дитячої порнографії за допомогою комп’ютерних систем для себе чи іншої особи тощо.

 Поділитися