MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Доповідач ПАРЄ: зміни до виборчого закону не можна застосовуватиВерховна Рада прийняла зміни до Закону про вибориКВУ критикує намагання поспіхом змінити виборче законодавствоВРУ прийняла за основу законопроект, який передбачає змін до організації роботи виборчих комісійЖурналістські організації просять ЗМІ не видавати посвідчення стороннім особамПосле второго тура президентских выборов в Украине начнётся жесткое противостояние – председатель КИУ (корректированная)Чи відпрацьовується технологія масового спотворення результатів виборів?Вікторе Федоровичу, не ігноруйте теледебати!Уроки першого туруГолова комітету виборців: фальсифікатори шукають більш витончені механізмиКВУ не зафіксував суттєвих порушень, які б могли вплинути на загальний результат виборів.У день виборів журналісти зможуть отримати правову допомогуСпостерігачі ENEMO помітили недолікиВибори-2010 в оцінці громадської думкиЕксперт: Гарячі лінії не повинні стати лініями збору компроматуВладо, приборкай угодовський екстаз напередодні виборів! – пропонують правозахисникиКВУ: Вибори-2010 - це хаос і непідготованістьПроміжний звіт Бюро демократичних інституцій та прав людини ОБСЄ. Місія спостереження за виборами (24 листопада – 8 грудня 2009р.)КВУ висловив занепокоєння щодо демократичності виборчого процесу в УкраїніНовий закон про вибори в Україні – повернення до часів Кучми, – КВУ

Зміни до закону про вибори спричинять безлад у комісіях — голова КВУ

05.02.2010    джерело: www.golosua.com

Ухвалені парламентом зміни до закону про вибори Президента унеможливлять зрив голосування, але спричинять безлад в роботі дільничних виборчих комісій. Таку думку висловив голова Комітету виборців України Олександр Черненко.
Він назвав ухвалені парламентом поправки «цілком абсурдними», оскільки вони «скасовують кворум як необхідний атрибут колегіального органу». Він нагадав, що про небезпеку зриву виборів через штучний брак кворуму експерти говорили ще влітку. Але ініціатор перегляду закону – Партія регіонів – наполягла на змінах тільки тоді, коли це стало загрожувати її інтересам: «Якщо політичні сили ухвалюватимуть закони тому, що це їм вигідно, то виникає запитання: а де ж тут виборець?», - сказав посадовець.
О.Черненко не виключив, що ухвалені поправки спровокують занепокоєння європейських спостерігачів за виборами, які ще після першого туру не радили змінювати законодавство поспіхом. І висловив сподівання на те, що президент Віктор Ющенко не підпише ухвалений закон до другого туру виборів.
Натомість БЮТівці звинуватили 29 депутатів від НУНС, які проголосували за зміни до закону разом з комуністами та регіоналами, у змові зі штабом Віктора Януковича. І заявили, що не мають жодних сумнівів, що це сталося за вказівкою президента Ющенка, який, мовляв, уже в четвер підпише закон. Представник президента в парламенті Ігор Попов відмовився прогнозувати реакцію президента. (Президент увечері підписав зміни до закону про вибори, які вже вступили в силу).
Верховна Рада в середу ухвалила закон "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" у частині щодо організації роботи виборчих комісій).
Законом пропонується вилучення з тексту закону припису, яким встановлюється повноважність засідань виборчих комісій за умови участі у засіданні не менш як двох третин від її складу.
Депутати Верховної Ради не ухвалили жодної із 232 запропонованих поправок до закону “Про вибори Президента України” у частині щодо організації роботи виборчих комісій.
Юлія Тимошенко заявила, що зміни, які були внесені до закону "Про вибори Президента України" повністю руйнують вибори, а тому зроблять їх фальшивими, нечесними та неконтрольованими.

 Поділитися