MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Звернення до Президента УкраїниЧергове беззаконня судової владиЩе два судові рішення у справах захисників парку ім. ГорькогоПриєднайтесь до звернення щодо незаконних дій харківської місцевої влади!Дії, несумісні з демократією. Ч. 1: ХарківВсе судебные решения по защитникам Парка Горького будут обжалованыЧотири судові рішення у справах захисників парку ім. ГорькогоВідкрите звернення Української Гельсінської спілки з прав людини: Міліція виконує незаконні вказівкиСегодня в Харькове – пикет против неправомерных действий милицииСьогодні їх, а завтра – васЗащитники парка Горького у здания облгосадминистрации (8:20)Ночное нападение на защитников парка в ХарьковеДокументи на дорогу через Парк ГорькогоЭволюция проекта дороги через Парк ГорькогоВідповідь Міністерства навколишнього природного середовища на запит щодо харківського Парку ім. ГорькогоГосэкоинспекция проверит законность вырубки деревьевПрезиденту Украины: Спасите наш Парк Горького!Вирубка дерев і затримання їхніх захисників у Харківському центральному паркуВідкрите звернення Української Гельсінської спілки з прав людиниЕкологи просять Платіні зупинити побиття харків’ян «задля» Євро-2012

Сьогодні Дерево. Завтра – ТИ! Всеукраїнська акція на підтримку харків’ян

16.06.2010   
Закликаємо усіх небайдужих з різних міст України 19 червня у суботу приїхати до Харкова з метою допомогти харків’янам відстояти Центральний парк культури та відпочинку ім. Максима Горького

Закликаємо усіх небайдужих з різних міст України 19 червня у суботу приїхати до Харкова з метою допомогти харків’янам відстояти Центральний парк культури та відпочинку ім. Максима Горького. У суботу о 10:00 розпочнуться Громадські слухання, на яких буде вирішуватися доля харківських зелених насаджень і Лісопарку.

Чи вдасться харків’янам відстояти 130 га парку у центрі міста, залежить від того, чи зможе їх підтримати вся Україна. Солідарність українців має показати, що влада не всесильна, а громадськість має право голосу.

Початок всеукраїнської акції  на підтримку громадських слухань – о 10.00.

Збір та реєстрація учасників  –  о 9.00.

Місце збору та проведення: м.Харків, Київський райвиконком, вул. Чернишевська, 55, (найближча ст.метро «Університет»). 

Мирні слухання будуть відбуватися за участі влади та активних представників громадськості, після чого буде ухвалена резолюція.

По закінченню громадських слухань запрошуємо мешканців з інших міст та регіонів долучитися до створення «живого» символу підтримки – ­висадження у парку М.Горького клумби з квітів, які своєю колористикою та розмаїтістю демонструватимуть всеукраїнську підмогу харківській місцевій громаді.

У суспільно-мистецькій акції візьмуть участь місцеві художники, митці, музиканти. Цей незахищений острівець з квітів символізуватиме не лише бажання  українців жити у зелених, екологічно чистих містах, а також має стати жестом спротиву свавіллю місцевої влади.

Початок суспільно-мистецької акції у парку – о 12.30.

Харків потребує Вашої підтримки! Величезним внеском у справу, яка торкається кожного, може бути Ваше особисте рішення власним коштом приїхати до Харкова і висловити свою громадянську позицію на підтримку харків’ян.

Всеукраїнська акція відбудеться без партійної символіки.

Довідка. У м. Харкові з 20 травня по 2 червня 2010 відбулося протистояння між міською владою та мешканцями міста. Причиною протистояння стала вирубка дерев для будівництва автодороги у центральному міському парку. Міська влада пояснює будівництво автодороги необхідністю підготовки до проведення футбольних матчів Євро-2012. Насправді основною причиною будівництва є незаконний продаж міською владою ділянок землі у Харкові під приватну забудову. Розуміючи, що знищення парку в центрі міста площею 130 га, значно погіршить екологічний стан Харкова, Харків’яни стали на захист парку.

За додатковою інформацією з питань суспільно-мистецької акції звертатися до:

 Оксани Олексів (м.Київ) за тел. 066 321 75 85, або e-mail: [email protected],

Дарини  Галатченко (м.Київ) за тел. 066  354  1132, або e-mail: [email protected]

з питань громадських слухань:  до Олега Вяткіна (м.Харків) за тел. 095 13962 78 , або e-mail: [email protected]

Організаційну та інформаційну підтримку надає Громадська кампанія Новий Громадянин www.newcitizen.org.ua

 Поділитися