MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

На встрече студентов с Клинтон задержали борцов с цензуройТВі звернувся з відкритим листом до державного секретаря США Гіларі Клінтон.В Україну повертається політичний принцип розподіл частот на мовлення?«Дім Свободи» відзначає згортання демократії у Росії й обіцяє уважно стежити за УкраїноюВ Украине обнаружены проблемы с соблюдением демократических свободОхорона Президента розігнала кримських татар під стінами АПВлада забороняє мітинги, згадуючи СРСРНа Майдані пройшов протест-моб проти законопроекту 2450Щодо проекту закону № 2450 „Про мирні зібрання“Відкрите звернення щодо оприлюднення за-конопроекту № 2450 «Про порядок організа-ції і проведення мирних заходів»Представники громадськості встановили deadline для розгляду Верховною Радою законопроекту Про громадські організаціїБоротьба за внесення на розгляд ВР законопроекту Про громадські організаціїГромадські організації просять Тимошенко виконувати свої обіцянкиДепутати відмовилися розглядати законопроект про громадські організаціїГромадським організаціям – новий законУряд України береться за інформаґенціїПолітичне множення на нуль«У-Медіа»: У теленовинах головний тренд - замовчуванняНе визнавати ‘фарс Кремля’Невидимі бранці Кремля

Представники «Стоп цензурі!» розповіли Хілларі Клінтон про загрози свободі слова в Україні

05.07.2010    джерело: www.telekritika.ua
Представникам офісу Хілларі Клінтон, повідомили, що в Україні різко погіршилася якість новин і моніторинг «Телекритики» свідчить про практичну відсутність критики влади на телеканалах, що відбувається координація інформаційних потоків з одного центру

Представники руху «Стоп цензурі!» Наталія Лигачова, Вікторія Сюмар і Тарас Шевченко повідомили державному секретарю США Хілларі Клінтон про загрози свободі слова і цензурування інформаційного простору в Україні. У відповідь Хілларі Клінтон сказала, що уважно стежить за цією ситуацією і говорила про це із президентом України і міністром закордонних справ.

Зустріч державного секретаря США з представниками громадянського суспільства відбулася 2 липня. На ній були пристуні Наталія Лигачова, Вікторія Сюмар, Тарас Шевченко, Тетяна Лебедєва й Альона Гетьманчук. «Під час зустрічі Хілларі Клінтон наголосила на необхідності активних дій громадськості в ім’я забезпечення демократії, прозорості, свобод», - розповіла Вікторія Сюмар.

Більш детальну розмову українські громадські діячі мали з представниками державного департаменту США, зокрема із заступником помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Деніелом Расселлом.

Наталія Лигачова повідомила представникам офісу Хілларі Клінтон, що в Україні різко погіршилася якість новин і моніторинг «Телекритики» свідчить про практичну відсутність критики влади на телеканалах. «І ми бачимо, що відбувається координація інформаційних потоків з одного центру. Ми вже неодноразово спостерігали, як на різних каналах використовуються одні й ті самі цитати», - розповіла вона.

Як приклади пані Лигачова навела сюжети про створення слідчої комісії щодо «Росукренерго» і виступ Юлії Тимошенко у Верховній Раді. «На декількох каналах були одні й ті самі цитати Тимошенко й Чечетова. І хоча Тимошенко говорила, що програш у Стокгольмському суді не міг відбуватися без відома Януковича, ця критика Януковича на багатьох каналах була прибрана», - зазначила вона.

Крім того, представники громадськості наголосили, що в Україні відбувається створення квазісуспільного мовлення, оскільки до робочої групи, яка розробляла відповідну концепцію, не запросили представників жодної організації з понад десятка, які багато років займаються цією темою і розробили законопроект про суспільне мовлення.

Також американську сторону цікавила роль інтернету в Україні. За словами Наталії Лигачової, вона є високою, інтернет впливає на лідерів думок, але нова влада намагається його регулювати. Приміром, уряд розробив законопроект про накладання штрафу на інформаційні агенції (серед яких багато інтернет-видань), які працюють без державної реєстрації.

За словами Вікторії Сюмар, громадські діячі також передали представникам держдепартаменту США відкритий лист телеканалу ТВі до Хілларі Клінтон.

«Люди з близького оточення Хілларі Клінтон чудово розуміють ситуацію. Головне запитання від них було, чи готові ми самі боротися. Адже російський варіант став можливим у Росії тому, що там не було спротиву. Чи готові ми протистояти, діяти, домовлятися, запитали нас. Я відповіла цитатою Кучми: Україна не Росія. І мені справді хочеться вірити, що це так і що ми можемо», - резюмувала Вікторія Сюмар.

 

 Поділитися