MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Україна – головний постачальник «живого товару» до ІзраїлюПравозахисники: українців менше продають за кордон. Рабство тепер процвітає вдомаЕксперти прогнозують зростання експлуатації неповнолітніхВ Україні стало менше жертв работоргівліЖертви торгівлі жінками не отримують компенсаційШвейцарія рятуватиме українську молодь від сучасного рабстваЖителька Дніпродзержинська підозрюється у вербуванні інвалідів для жебракування за кордономУкраїнські чоловіки почали частіше потрапляти в трудове і сексуальне рабствоОБСЄ, МОМ та Ла Страда закликають до прийняття комплексного законодавства з протидії торгівлі людьми‘На многоэтажку с людьми сбросили авиабомбу’«На багатоповерхівку з людьми скинули авіабомбу» За 30 років 260 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьмиКонсультативно-інформаційні зустрічі з попередження торгівлі людьмиМандрівка Європою для вразливих груп населення – в Одесі викрили канал торгівлі людьми Короткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у другій половині 2020 рокуDocudays UA – ми також будуємо мости між людьми та країнамиКоли скінчиться кошмар – жертви торгівлі людьми чекають на звільненняУкраїнські кур’єри в Росії — як врятувати жертв торгівлі людьми?Як на Харківщині протидіють торгівлі людьми

Торгівля людьми: українці дедалі частіше експлуатують українців

24.09.2010    джерело: www.dw-world.de

Торгівля людьми в межах України набирає обертів. Кількість випадків так званої внутрішньої торгівлі весь час зростає. А жертвами найчастіше стають мешканці сільської місцевості.

В Україні щороку жертвами торгівлі людьми стають понад 30 тисяч громадян. Про це у Львові на конференції „Координація зусиль для виявлення та підтримки потерпілих від торгівлі людьми в сільській місцевості” заявила менеджер проектів ОБСЄ в Україні Тетяна Руденко. Зростає кількість випадків, коли українці експлуатують своїх же громадян, - це в першу чергу трудове та сексуальне рабство.

Більшість жертв - селяни

Як розповіла Deutsche Welle керівник громадської організації „Жіночі перспективи” Любов Максимович, мешканці малих міст та сіл потерпають від торгівлі найчастіше. Бо там найгостріше відчутна проблема безробіття, виїздять цілими селами, кримінальні структури легко можуть вмовити селянина через необізнаність, пояснила Максимович. Проблем додає і те, що селянин, який потерпів від торгівлі, не знає куди звертатися і боїться розголосу.

Для цього громадські організації проводять тренінги з головами сільських рад. „Навчання дали свої результати. Ми це знаємо зі статистики дзвінків на гарячу лінію потенційних мігрантів, ми це відслідковуємо. Кількість дзвінків зросла, люди починають зголошуватися”, - каже Любов Максимович. Є скарги від людей, яких вивозили на рабську сільськогосподарську працю у південні регіони країни або на будівництво, а потім не розрахувалися за виконану роботу.

Напрацювання механізмів

Зараз громадські організації напрацьовують механізми виявлення жертв торгівлі людьми та надання  їм допомоги,  що має бути прописано у Законі „Про запобігання торгівлі людьми”. Проект закону перебуває на узгодженні і має бути ухвалений парламентом  наприкінці цього року або вже наступного року, додає Максимович.  Експерти нарікають, що нині держава не має ані програми, ані структури чи спеціалізованих будинків для реінтеграції жертв торгівлі, проблемою опікуються переважно громадські організації.

Галина Стадник

 Поділитися