MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Торгівля людьми: українці дедалі частіше експлуатують українцівУкраїна – головний постачальник «живого товару» до ІзраїлюПравозахисники: українців менше продають за кордон. Рабство тепер процвітає вдомаЕксперти прогнозують зростання експлуатації неповнолітніхВ Україні стало менше жертв работоргівліЖертви торгівлі жінками не отримують компенсаційШвейцарія рятуватиме українську молодь від сучасного рабстваЖителька Дніпродзержинська підозрюється у вербуванні інвалідів для жебракування за кордономУкраїнські чоловіки почали частіше потрапляти в трудове і сексуальне рабствоХарківщина: під ударом — історія, релігія, мистецтвоВідсутність права і міжнародного контролю — що відбувається в російському полоні з українськими цивільними?Правила обробки і захисту персональних даних у базах даних, володільцем якої є громадська організація «Харківська правозахисна група»Катування священників, знищення храмівКомпенсації за пошкоджені ворогом автівки — до ВР подали законопроєктПриречені на муки: проблеми звільнення з місць позбавлення волі через тяжкі захворюванняПризначення пенсії у зв’язку із втратою годувальникаСпадкування під час воєнного стануЗакінчення виконавчого провадження: які є підстави для цього?Використання репродуктивних клітин після смерті: Рада виправила норму закону“Гаряча кава” або 10 ударів по сідницях гумовим кийком, — як у Первомайської виправної колонії №117 зустрічають новоприбулих

ОБСЄ, МОМ та Ла Страда закликають до прийняття комплексного законодавства з протидії торгівлі людьми

18.10.2010    джерело: oscepcu.org
Розробка комплексного законодавства є ключовим фактором у забезпеченні захисту прав постраждалих від торгівлі людьми, а також запобіганні та належному переслідуванні цього злочину

Міжнародні та громадські організації, які активно сприяють зусиллям України у боротьбі з торгівлею людьми, підкреслили необхідність введення в дію комплексного закону з протидії торгівлі людьми та Загальнодержавної цільової програми протидії торгівлі людьми на 2011-2015 роки під час прес-конференції, проведеної сьогодні у Києві на честь Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

Розробка комплексного законодавства є ключовим фактором у забезпеченні захисту прав постраждалих від торгівлі людьми, а також запобіганні та належному переслідуванні цього злочину. Воно може стати надійним інструментом у поєднанні зусиль державних органів та громадянського суспільства з протидії торгівлі людьми відповідно до принципів верховенства права та прав людини.

“На запит Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту ми надали допомогу державним органам у розробці закону з протидії торгівлі людьми та Загальнодержавної програми протидії торгівлі людьми на 2011-2015 роки,” - зазначив Посол Любомир Копай, Координатор проектів ОБСЄ в Україні під час прес-конференції у Києві.

“Ми сподіваємось, що ці акти будуть ухвалені найближчим часом та слугуватимуть не лише запорукою належного покарання злочинців, а також ефективним запобіжним засобом та джерелом державної підтримки постраждалих осіб. Це допоможе Україні підтримувати комплексний підхід до протидії торгівлі людьми у відповідності до чинних міжнародних норм та стандартів, як того вимагає План дій ОБСЄ з боротьби з торгівлею людьми, прийнятий у 2003 році,” - додав він.

За інформацією Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, країнами призначення для більшості з 827 виявлених у 2010 році постраждалих осіб були Російська Федерація та Польща, при цьому понад половина постраждалих експлуатувалась у примусовій праці. Зростає кількість українських громадян, що стають жертвами торгівлі людьми усередині країни. Також зростає кількість випадків для експлуатації у будівельній та сільськогосподарській галузях, однак попри це торгівля людьми для примусової проституції й досі вважається основною формою сучасного рабства.

“МОМ сподівається, що боротьба з торгівлею людьми залишатиметься серед пріоритетів українського уряду. Ми позитивно оцінюємо те, що проект Загальнодержавної програми протидії торгівлі людьми зосереджено зокрема й на наданні безпосередньої допомоги постраждалим” - вважає Манфред Профазі, Голова Представництва МОМ в Україні.

“Водночас надзвичайно важливим є забезпечення достатнього бюджетного фінансування надавачів соціальних послуг, які допомагають постраждалим від торгівлі людьми, що гарантуватиме доступність допомоги для постраждалих і після припинення фінансування з боку міжнародних донорів” - додає він.

Катерина Левченко, Президент Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда-Україна» представила відкритий лист українських громадських організацій України до влади стосовно розробки нової Загальнодержавної програми протидії торгівлі людьми.

“Завдання Програми мають бути конкретними та вимірюваними, спрямованими на реальне покращення ситуації, на допомогу людям, які її потребують. Програма має розроблятись у конструктивній співпраці з організаціями громадянського суспільства, які мають багаторічний досвід роботи в цій сфері,” - заявила Левченко.

Координатор проектів ОБСЄ в Україні, МОМ та Ла Страда здійснюють координацію своїх зусиль, спрямованих на протидію торгівлі людьми в Україні.

 Поділитися