MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Президент дозволив депутатам міняти Конституцію не відвідуючи Раду

19.11.2010    джерело: www.pravda.com.ua
У четвер депутати скасували норму регламенту про відкрите голосування іменними бюлетенями за схвалення змін до Конституції

Президент Янукович підписав закон про скасування голосування щодо зміни Конституції у ВР бюлетенями. 

У четвер депутати скасували норму регламенту про відкрите голосування іменними бюлетенями за схвалення змін до Конституції.  За відповідне рішення проголосували 253 депутати. Перед цим голова регламентного комітету, автор постанови Володимир Макеєнко заявив, що регламентний комітет рекомендує цей проект підтримати.

Перед голосуванням депутат від БЮТ Сергій Сас заявив, що голосування за цей законопроект відбувається із порушеннями. "Ми є свідками безпрецедентного випадку, коли неможна, незаконно, але якщо хочеться, то можна", - заявив він. За словами Саса, проект закону внесений в цей четвер, в цей же день він розглянутий регламентним комітетом, і в цей жде день голосується.

"Відбулася ціла низка порушень закону про регламент", - заявив він і додав, що це стосується норми, коли після реєстрації проект має бути розданий за п’ять днів, коли потрібно провести наукову експертизу проекту закону, висновок регламентного комітету мав бути також розданий депутатам.

Раніше в четвер стало відомо, що КС дав позитивний висновок щодо продовження каденції Верховної Ради і президента.

Відповідні зміни до перехідних положень Конституції підтримують провладні фракції. У БЮТ вже спрогнозували, що це питання може бути винесене цієї п’ятниці.

Як відомо, проект був зареєстрований і внесений до поорядку денного в цей четвер. Після його прийняття єдиними способом голосування за Конституцію залишиться система "Рада".

Під час голосування в сесійні залі, зазвичай, немає необхідної кількості депутатів, а їхніми картками голосують чергові по ряду. При цьому результат голосування провладної коаліції  визначає права рука Михайла Чечетова.  Зокрема, саме так депутати голосували за Податковий кодекс:

 Поділитися