MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Знов названо етнічну належність підозрюваних

15.02.2012    джерело: gazeta.ua
«На Вінниччині цигани вбили охоронця заради металобрухту» – назва матеріялу в gazeta.ua, черговий приклад мови ворожнечі. Даємо його як є («Права людини»).

«На Вінниччині цигани вбили охоронця заради металобрухту» – назва матеріялу в gazeta.ua, черговий приклад мови ворожнечі. Даємо його як є («Права людини»).

На Вінниччині був вбитий охоронець фабрики «Рошен». Труп 56-річного Олександра знайшли вранці 7 лютого на території нових складів.

Склади знаходяться на вул. Гонти в мікрорайоні Старе Місто. Поблизу є залізничний переїзд, житлові будинки та Центр профтехосвіти торгівлі та харчових технологій. Правоохоронці опитали всіх студентів, а також мешканців ближніх будинків.

«Одна жінка згадала, що близько 23:00 їхала на маршрутці й бачила на залізничному переїзді кількох циганів. Також на місці вбивства ми знайшли відірвану накладну кишеню і сліди на снігу. На території складів були дві камери спостереження, за якими ми вияснили, що вбивство сталося близько першої ночі», – розповів начальник карного розшуку обласної міліції Олександр Цимбалюк.

Міліціонери затримали п’ятьох кочівних циганів – двох жінок та трьох чоловіків. Найстаршому 46 років. Всі родом із Закарпаття.

«Ми відтворили картину злочину. Троє караулили під огорожею, а двоє братів полізли на територію складу. Їх побачив охоронець та спустив двох вівчарок. Одного цигана покусала собака. Тим часом охоронець хотів викликати міліцію. Цигани зрозуміли, що швидко втекти їм не вдасться і накинулися на охоронця. Розбили йому голову, як гарбуза. А красти там було нічого, були тільки важкі труби та вентиляційні решітки. Затримали їх у місті Стрий Львівської області. Вони з’єдналися з місцевим циганським табором», – додає Цимбалюк.

Міліціонери проводять перевірку затриманих. Припускають, що вони скоїли й інші вбивства на території Вінниччини.

Загиблий охоронець був прапорщиком. Активно займався спортом, регулярно ходив до басейну. Був одружений, мав два дорослих сини.

Поліна Романова

 Поділитися