MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

МВС намагається полегшити собі життя і встановити тотальний контроль руками "Укрзалізниці"

04.10.2013   
Степан Терновий

Як повідомляють українські ЗМІ, МВС має нестримне бажання занести в свою базу даних всіх пасажирів українських потягів. Для цього воно рекомендувало "Укрзалізниці" вносити до проїзний квиток паспортні дані пасажира.

Начальник департаменту транспортної міліції МВС В’ячеслава Писаренко написав листа гендиректору "Укрзалізниці " Сергію Болоболін і сповістив, що МВС хоче у своїй роботі скористатися досвідом Росії і Білорусі та вносити дані з проїзних документів всіх пасажирів в спеціалізовану інформаційно - пошукову систему "Розшук - Магістраль". А для повноцінного функціонування цієї системи необхідно, щоб у проїзному квитку вказувалося не тільки ПІБ пасажира, а й серія та номер документів, що засвідчують його особу. Ці дані система "Розшук - Магістраль" в автоматичному режимі буде зіставляти з інформацією про розшукуваних осіб . Це дозволить МВС оперативніше реагувати на загрози тероризму та інших правопорушень на залізничному транспорті.

При цьому у листі підкреслюється, що вказані дії жодним чином не відносяться до оперативно- розшуковим заходам і не порушують українське законодавство.

Нагадаємо, що УГСПЛ вимагає притягнути до відповідальності " Укрзалізницю" за незаконний збір та зберігання персональних даних громадян, а вже накопичені персональні дані знищити.

* * *
Варто передбачити, що наступною "рекомендацією" МВС буде друкування на проїзних документів пін-кодів пластикових карток пасажирів.

 Поділитися