MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Персональні дані українців є легкою здобиччю усіляких шахраїв. Про це знають і в США.

03.11.2013   
Богдан Міщанський
Держдепартаменту США відомо, персональні дані українців – незахищені

Як повідомляє "Німецька хвиля", з посиланням на Держдеп США, в Україні буйним цвітом квітне шахрайство з візовою лотереєю Green card, Персональні дані сотень тисяч українців шахраї використовують без їхнього відома. Особливо подібні схеми поширені у західних областях.

У суботу, 2 листопада, завершилась реєстрація заявок на американську візову лотерею Green card, що надає право на міграцію. Україна традиційно входить до першої п’ятірки країн за кількістю бажаючих взяти участь у розіграші цієї візи. Лише за останні 5 років, за даними Державного департаменту США, українці подали більше 5,6 мільйона заявок. 12 тисяч з них вже отримали омріяну візу.

Однак, якщо ви не подали своєї заявки, то не факт, що за вас це не зробили шахраї. У звіті аналітиків Державного департаменту йдеться, що в Україні діють "досконалі й продумані злочинні схеми, де шахраї маніпулюють приватними даними українців", а потім продають їм виграшні візи. У розпорядженні шахраїв є персональні дані на 80 відсотків мешканців західних областей, уточнюють аналітики. Ці дані вони купують, крадуть або отримують з різних джерел. І щороку вносять під час чергового розіграшу.

Те, що найбільше маніпуляцій з Green card відбувається саме у західному регіоні, можна пояснити великою міграційною активністю галичан, пояснює директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ "Львівська політехніка" Ірина Ключковська. "Попит завжди породжує пропозицію",- додає вона.

 Поділитися