MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Українські правозахисники викрили Путіна у брехні

04.03.2014   
Георгій Кобзар

В останні роки в Україні не було звернень до правозахисників про утиск прав, дискримінацію російськомовних громадян або громадян Росії.

Як повідомляє «ЛIГАБiзнесIнформ», голова Української Гельсінської спілки з прав людини Микола Козирєв нещодавно розіслав запити про можливе порушення прав російськомовних громадян України до 30 правозахисних організацій.

«Колеги повідомили, що по всій Україні, від заходу до сходу, від півдня до півночі, не було жодного випадку – деякі кажуть, за останні десять років, деякі, що за 20 років роботи громадських приймалень – звернень з приводу порушення культурних, в тому числі мовних, прав громадян, які говорять російською або є громадянами Росії та проживають в Україні», – зазначив М. Козирєв.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська також заявила, що скарги про порушення прав російськомовних в офіс Омбудсмена не надходили.

Натомість, вона наголосила, що саме кримські татари стурбовані напруженістю та можливими провокаціями проти них в Криму. Під час зустрічей з правозахисниками в АРК, керівництвом Меджлісу кримськотатарського народу та працівниками ЗМІ Омбудсмен отримала багато тривожних повідомлень про напади невідомих озброєних осіб на журналістів, що висвітлюють ситуацію в АРК, про погрози на адресу правозахисників та загальну атмосферу страху, що панує у зв’язку із діями російських військових та невідомих озброєних осіб.

Отже, кого й від кого вирішили захищати озброєні до зубів путінські «невідомі впізнані суб’єкти» в Криму – бозна.

 Поділитися