MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Голодування довічно ув’язненого М. Суслова в Бердичівській ВК № 70

17.01.2015   
Андрій Діденко
Під час візиту без попередження 16.01.2015 до ВК № 70 стало відомо про голодування довічника Мераба Суслова на знак протесту проти системних порушень прав людини в закладах позбавлення волі.

16 січня 2015 року відбувся візит без попередження до Бердичівської виправної колонії № 70 (Житомирська область), який здійснили представники Харківської правозахисної групи.

Зокрема під час візиту з’ясовано, що засуджений до довічного позбавлення волі Мераб Отарович Суслов на той момент вже п’яту добу не вживав їжі, оголосивши безстрокове голодування, причина якого, з погляду М. Суслова, – системні порушення прав людини в закладах позбавлення волі.

Звернення засудженого М. Суслова до голови Державної пенітенціарної служби:

Нагадаємо, що Мераб Суслов засуджений до довічного позбавлення волі за сумнівним судовим рішенням, бо аналіз матеріалів кримінальної справи по обвинуваченню Суслова свідчить про чисельні порушення як в ході досудового, так і судового слідства. Горезвісний по справі «васильківських терористів» суддя Бурбела ухвалив рішення та зробив судовий процес закритим, потім із процесу були видалені троє захисників підсудного, і нарешті суд видалив з зали суду самого підсудного – до закінчення судового розгляду справи: без останнього слова, без участі в дебатах, без можливості надавати суду аргументи на свою користь.

Нам стало відомо, що сьогодні, на шостий день, Суслов голодування припинив, повіривши обіцянці нового начальника Житомирського обласного управління ДПтСУ В. А. Поліщука, що порушення прав Суслова будуть припинені.

 Поділитися